BBP Başkanı Destici: Kadın Kolları Başkanımıza yönelik muamelenin hesabını soracağız

BBP Başkanı Destici: Kadın Kolları Başkanımıza yönelik muamelenin hesabını soracağız
BBP Başkanı Destici, Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Yümlü’nün ters kelepçeyle gözaltına alınmasıyla ilgili “'Şiddet ve terör yoksa kelepçeye gerek yok' gibi bir talimat varken, bu tedbire bu kadar kolay başvurulmasının önü arkası araştırılmalı. Acaba başka mihraklar mı devreye girdi diye bakılmalı” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’nün elleri arkadan kelepçelenerek gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu muamelenin hesabını hukuk içinde soracaklarını söyledi.

Sözcü’den Deniz Zeyrek’e konuşan Destici, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, terör, kadına yönelik şiddet gibi olaylar dışında arkadan kelepçeleme uygulamasına başvurulmaması yönünde genelge yayınlamıştı. Buna rağmen bunun yapılmış olması kınadığımız bir durum” dedi.

Zeyrek’e yaptığı açıklamada Fatma Yümlü ile telefonla konuştuğunu söyleyen Destici, “Fatma Hanım incinmiş. Biz de bu olaydan dolayı incindik, üzüldük. Bir il kadın kolları başkanımıza yapılmış böyle bir muamelenin hesabını hukuk içinde soracağız” dedi ve şöyle devam etti:

“'Şiddet ve terör yoksa kelepçeye gerek yok' gibi bir talimat varken, bu tedbire bu kadar kolay başvurulmasının önü arkası araştırılmalı. Acaba başka mihraklar mı devreye girdi diye bakılmalı.

Tam Büyük Birlik Partisi ivme kazanıyor, yükselişe geçiyor, böyle bir olayla karşılaşıyoruz. 28 yıldır teşkilatlanamadığımız Sinop'ta kongre yaptık. Kırklareli'nde kongre yapacağız. Hatay'da 8 – 10 senedir kongre yapılamıyordu yaptık. Altı ayda üye sayımız ikiye katlandı. BBP'ye geçişler arttı ve böyle bir dönemde biz iki gündür bu meseleyi konuşuyoruz.

Millet İttifakı'ndakiler büyümemize rakip ittifakta olduğumuz için karşı. Cumhur İttifakı'ndakiler ittifakta daha büyük bir ortak olacağımız için bunu istemiyor.”

Ne olmuştu

DHA’nın aktardığına göre, BBP Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü 2 Temmuz Cuma günü iş yerindeki personelinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine filyasyon ekipleri tarafından izole altına alınmak istendi.

Ancak Yümlü, kendisinin iki iş yeri olduğunu, çalışanıyla iki haftadır bir araya gelmediğini söyledi. Bunun üzerine sağlık ekipleri iş yerine polis çağırdı. Yümlü, durumu anlattığı polisler tarafından ters kelepçelenerek gözaltına alındı. Emniyete götürülen Yümlü, ifadesi alınmadan serbest bırakıldı.

O anları anlatan Fatma Yümlü, “İş yerime gelen, memur olduğunu söyleyen ancak memur olduklarını düşünmediğim, mafya duruşlu, insan dilinden anlamayan yapıya sahip iki sağlık personeli. Bunlar polis ekiplerine ne anlatmışlardı ki, polisler bana tepki koydular. İkinci ekip geldiğinde ne anlatıldı ki, yalvarmama rağmen, rica etmeme rağmen müşterilerim ve komşu esnafın gözü önünde ters kelepçe takılıp katil muamelesiyle karakola götürüldüm. Karakolda hiçbir ifademin alınmaması üzerine, 'buranın amiri memuru kim' diye feryat ettim. Neden kelepçe takıldığını sormama rağmen kimseden cevap alamamam beni üzmektedir. Kendi adlarına raporlar yazıp beni hastaneye götürüp, rapor aldıktan sonra iş yerime bırakmaları beni düşündürmektedir. İşin siyasi boyutu vardır yoktur ama ben bunun bir komplo olduğunu düşünmeye başladım. Panik atak tedavisi gördüğümü memurlara söyledim, bana 'öl' diye cevap verdiler" diye konuştu.

Soruşturma başlatıldı

Ordu Valiliği 5 Temmuz Pazartesi günü Yümlü’ye ters kelepçe takılmasıyla ilgili idari soruşturma başlattı.

Valilik açıklamasında şöyle dendi:

“BBP'li kadın yönetici, iktidarı eleştirdiği için gözaltına alındı' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu olayla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. 02.07.2021 tarihinde saat 14.30 sıralarında Altınordu ilçemizde, ilçe sağlık müdürlüğü filyasyon ekipleri emniyetimizi arayarak, Fatma Yümlü adlı esnafımızın Covid-19 temaslısı olduğu ihbarında bulunmuştur. Covid-19 temaslısı olduğu için belirtilen adrese polis ekipleri intikal etmiş, ancak o esnada adı geçen vatandaşımızla ekiplerimiz arasında istenmeyen bir gerilim yaşanmıştır. Bunun üzerine konuyla ilgili valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır.”

Gündem