BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı, hükümeti eleştirdikten sonra gözaltına alındı

BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı,  hükümeti eleştirdikten sonra gözaltına alındı
BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı, bir televizyon programında hükümeti eleştirdikten sonra işyerine gelen polis tarafından ters kelepçe ile gözaltına alındı. BBP ise gözaltının Yümlü'nün açıklamaları nedeniyle değil, korona tedbirlerine uymamaktan yapıldığını ileri sürdü. Valilik de Yümlü'nün Covid-19 temaslısı olduğu ihbarı yapıldığı için giden polislerle arasında gerginlik çıktığını ileri sürdü.

BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, sosyal medyada yayın yapan bir televizyon kanalında iktidarı eleştirdikten işyerinde ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. Yümlü, sosyal medya hesabından "Bir önceki akşam yaptığım programdan sonra hükümet polislerini üstüme saldı. Sonunda ölüm olduğunu bilsemde hakkımı arayacağım" dedi ve polislerden şikayetçi olacağını söyledi. BBP'den yapılan açıklamada ise Yümlü'nün açıklamaları nedeniyle değil korona tedbirlerine uymadığı için gözaltına alındığını savunan bir açıklama yaptı.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Yümlü, katıldığı programda, "Konuşursan seni içeri atarım, konuşursan sana ceza keserim korkusu oluştu. Biz niçin korkuyoruz hükümetten?" ifadelerini kullanmıştı.

BBP: GÖZALTI, AÇIKLAMALARI NEDENİYLE DEĞİL

Öte yandan yükselen tepkilerin ardından BBP Genel Merkezi'nden, iktidarı koruyan, gözaltı işlemi yapan polisleri suçlayan bir açıklama gelmesi dikkat çekti. BBP Genel Parti Sözcüsü Üzeyir Tunç, Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü'nün yaptığı açıklamalar nedeniyle değil, işyerinde korona denetimi yapan polislerin yetkisini aşması nedeniyle gözaltına alındığını iddia etti.



SİYASETE AK PARTİ'DE BAŞLADI

ünye ilçesinde bulunan ve sosyal medyadan yayın yapan bir televizyon kanalına (modatv) 30 Haziran akşamı konuk olan BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, iktidarı eleştiren açıklamalar yaptı. Siyasete 2002 yılında AK Parti'de başladığını ve daha sonra bazı yanlışları gördüğü için 2013 yılında BBP'ye geçtiğini söyleyen Yümlü, bu programdan iki gün sonra işyerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

İFADESİNİ ALMADAN SERBEST BIRAKTILAR

Polislerin, iş yerinde 'maske takmaması ve temaslı olması' gerekçesiyle hakkında işlem yapacaklarını söyleyerek kendisini gözaltına almak istediklerini anlatan Yümlü, uygulamanın yanlış, hukuka ve yasalara aykırı olduğunu aktardığını ifade etti. Bunun üzerine polislerin zor kullanıp, ters kelepçe takarak kendisini gözaltına aldıklarını vurgulayan Yümlü, polis merkezinde ifadesi dahi alınmadan serbest bırakıldığını belirtti.

Yümlü, işyerinde yaşananları ise şöyle anlattı: "Polisler, beni Emniyet'e götüreceklerini söyledi. Siz geçin ben gelirim dedim. Müşteri gönderip gidecektim. Ben içeriye geldim, arkadaşları aşağıdan çağırıyorum, beni kaçacak falan zannettiler herhalde, nereye kaçacaksam? Burada ne yaşandı, o anı hatırlamıyorum bile. Kelepçeyi taktılar ve ben katilmişim gibi herkesin gözünün önünde arabaya götürdüler, hatta arkaya bineceksin dedi. Bu ülkede katillere, tecavüzcülere kelepçe vurulmadı."

Yümlü, ters kelepçeli halde polis aracının arkasında bulunan kafesli bölüme konularak karakola götürüldüğünü ifade etti.

PROGRAMDA NELER SöYLEDI·?

Siyasi hayatını anlatan Fatma Yümlü programda şunları söyledi:

"Bir vatandaş olarak huzurlu, ekonomisi iyi, işsizlik sorunu, kadın cinayetleri olmayan, adaletli bir ülkede yaşamak isterim. Ama maalesef 15 Temmuz'dan sonra herkeste bir korku algısı yaratıldı. Konuşursan seni içeri atarım, konuşursan sana ceza keserim korkusu oluştu. Biz niçin korkuyoruz hükümetten? Yanlışları söylemekten niye korkuyoruz? Herkesin yanlışı olabilir. Yanlışı söylemediğimiz zaman devam ediyorlar. Muhalefet niye vardır? I·ktidarın yanlışlarını göstermek için vardır. şu anki durumda herkes tek partili olmak zorunda. Onun dışında da konuşamazsın, yargılayamazsın. Rızkı veren Allah'tır. Hiç bir siyasi partinin başkanı rızık vermez. Hiç bir siyasi partinin başkanı da ecelim gelmeden beni öldüremez. AK Parti Genel Başkanı'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyor bu insanlar. Bunu hepimiz görüyoruz. Din, kitap, Allah'ın emirleri yok sayıldı. AK Parti Genel Başkanı'nın dedikleri yapılmaya başlandı. AK Parti Genel Başkanı bugün Recep Tayyip Erdoğan'dır, yarın Ahmet, Mehmet'tir. Hiç önemli değil. Ama bir siyasi parti genel başkanıdır. Bu kadar korku niye kardeşim?"

BBP: GÖZALTI NEDENİ KORONA TEDBİRLERİNE UYMAMAK, POLİS YETKİSİNİ AŞTI

Gözaltının ulusal basın yer almasından sonra pazar günü BBP Genel Merkezi'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Gözaltının, Yumlu'nun açıklamalarıyla ilgisi olmadığı savunulan açıklamada, işyerindeki 'korona denetimi'nin neden söz konusu programdan sonra yapıldığına ise değinilmedi.

BBP'den yapılan açıklama şöyle: 

"Vaki olayın, Sayın Fatma Yümlü'nün bir siyasetçi olarak yapmış olduğu siyasi değerlendirmeler ve yapmış olduğu eleştiriler neticesinde yapıldığı şeklinde bir haber yapılmıştır.

Bu gözaltı hadisesi, yukarıda bahsettiğimiz konuyla hiç bir ilgisi olmayan bir sebeple, (pandemi süreci uygulamaları) polis memurlarının yetkilerini ve kanunlarla çizilmiş görev tanımlarını fazlasıyla aşan, hiçbir şekilde kabul etmediğimiz, reddettiğimiz bir şekilde uygulanmasıyla kamuoyunun gündemine düşmüştür.

Hanımefendi kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sürecin genel başkan, genel merkez, il bakanlığı düzeyinde takipçisi olduğumuzun ve bu hadisenin içinde olan kamu görevlileri ile ilgili her türlü yasal takibatın takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Hadise, bütün tafsilatıyla 5 Temmuz Pazartesi günü saat 12.00'de Ordu İl Başkanlığımızda, Ordu İl Başkanımız Sayın Durmuş Zor tarafından bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılacaktır." 

VALİLİK: "COVİD-19 TEMASLISI OLDUĞU İHBARI GELDİ"

Ordu Valiliği ise yaptığı açıklamada Yümlü'nün Covid 19 temaslısı olduğu gerekçesiyle yapılan müdahalede çıkan gerilim sonucu gözaltına alındığını ileri sürdü.

Bugün bazı basın yayın organlarına yer alan  “BBP'li kadın yönetici, iktidarı eleştirdiği için gözaltına alındı” haberi gerçeği yansıtmamaktadır.  Söz konusu olayla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. 

02.07.2021 tarihinde saat 14.30 sıralarında Altınordu ilçemizde, ilçe sağlık müdürlüğü filyasyon ekipleri emniyetimizi arayarak, Fatma Yümlü adlı esnafımızın Covid-19 temaslısı olduğu ihbarında bulunmuştur.

Covid-19 temaslısı olduğu için belirtilen adrese polis ekipleri intikal etmiş, ancak o esnada adı geçen vatandaşımız ile ekiplerimiz arasında istenmeyen bir gerilim yaşanmıştır. Bunun üzerine konuyla ilgili Valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır."

Gündem