"Bebeklere yanlışlıkla Covid-19 aşısı yapıldı" iddiasına yalanlama ve özür

"Bebeklere yanlışlıkla Covid-19 aşısı yapıldı" iddiasına yalanlama ve özür
NTV yayınında 6 aylık veya 1 aylık bebeklere yanlışlıkla korona virüsü aşısı yapıldığını, aşının onlara hiçbir yan etkisi olmadığını ve sonuçların ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını söyleyen Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ü Aile Hekimleri Federasyonu yalanladı.

Prof. Dr. Zafer Kurugöl katıldığı yayında, "Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela sağlık ocaklarında yanlışlıkla Hepatit B ve kızamık gibi başka bir aşıyla karıştırabiliyorlar. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı" dedi. Gazete Duvar'ın haberine Prof. Kurugöl'e sosyal medyada tepki yağarken Aile Hekimleri Federasyonu'ndan da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Aile Sağlığı Merkezlerinde "yanlışlıkla" aşı sırası gelmemiş kişilere uygulama yapıldığı iddiası gereği yansıtmamaktadır. Aşılar barkod okutarak, sistemle eşleşme yapılarak vatandaşlara uygulanmaktadır" denildi. İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfü Çamlı da, "Konu hakkında inceleme başlattık. Ancak böyle bir durum mümkün görünmüyor" dedi.

KURUGÖL: ÖZÜR DİLİYORUM

Tepkiler üzerine yeniden NTV yayınına bağlanan Kurugöl, “Yanlış bir ifadem olduysa herkesten özür diliyorum” ifadelerini kullandı. Bebeklere Covid-19 aşısı yapılması yönünde bir çalışma olmadığını vurgulayan Zafer Kurugöl, bahsettiği aşılama olayının Ege Üniversitesi’nde ve İzmir’de yaşanmadığını dile getirdi. Kurugöl, olayın 3 ay önce yaşandığını, 1 aylık bebeğe hepatit yerine korona virüsü aşısı yapıldığını, aşıdan hemen sonra da Ege Üniversitesi’ne getirildiğini söyledi. Bebeğin başına bir şey gelmemesi için ciddi şekilde inceleme yaptıklarını kaydeden Kurugöl, olayın gizlenmediğini, bebeğin durumunun iyi olduğunu belirtti. Zafer Kurugöl, “Benim vurgulamak istediğim şudur, küçük bir bebekte bile Covid aşısı yaptığınızda yan etki ortaya çıkmıyor” dedi.

Habertürk TV yayınına da katılan Prof. Kurugöl, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve söz ettiği olayın tek bir vaka olduğunu tekrarladı. Hepatit B aşısı yerine korona virüsü aşısı yapılan bebeğin kendilerine getirildiğini, durumunu incelediklerini ve bir sorun olmadığını tespit ettiklerini belirten Kurugöl, yanlış aşı uygulayan kişinin durumu gizlemediğini ve konu hakkında soruşturma da başlatıldığını söyledi. Aile hekimlerinin son derece başarılı olduğunu söyleyen Zafer Kurugöl, "medyaya konuşurken zaman zaman yanlış ifadeler kullanabiliyoruz" diyerek herkesi çocuklarının aşılarını yaptırmaya davet etti.

Sağlık