Behzat Ç. 'yeni ekiple' dönüyor

Behzat Ç. 'yeni ekiple' dönüyor
Türk televizyon tarihinin en çok izlenen dizileri arasında yer alan Behzat Ç., yeni oyuncularla geri dönüyor.

 

Yayınlandığı döneme damgasını vuran Behzat Ç. dizisi geri dönüyor. Dizinin yeni bölümleri yazar Emrah Serbes'in "Behzat Ç: Çekiç ve Gül" adlı romanından uyarlanacak.

Yazar  Emrah Serbes, mayıs ayında yayınlanacak "Behzat Ç: Çekiç ve Gül" adlı yeni kitabından uyarladığı yeni hikâyeleri dizi yapıyor. tv100'ün haberine göre, Doruk Acar'ın patronu olduğu Insignia Yapım ile birlikte Emrah Serbes’in hem senarist hem de yönetmen olarak ortak yapımcı olacağı dizinin cast çalışmaları başladı. Üç sezon olarak planlanan dizinin başrolü için görüşmeler sürerken, James Bond tarzında bir karakterin yaratıldığı yeni Behzat Ç.'de her sezon farklı bir başrol oyuncusu yer alacak.

 Emrah Serbes'in ilk iki romanının kahramanı "Behzat Ç." aynı isimle televizyon dizisi olarak uyarlandı. Yazar, polisiye türündeki dizinin 10 bölümününün senaryosunu da yazdı. 

Behzat Ç. karakteri, 2011 yılında "Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm" başlığıyla sinemaya da uyarlandı. Aynı yıl 48'inci Antalya Film Festivali'nde ilk kez seyirci karşısına çıkan filmin senaryosunu da Emrah Serbes yazdı.

13 yıl 4 ay ceza aldı

Emrah Serbes, 22 Eylül 2017'de trafik kazası geçirdi ve kazaya karışan diğer araçta aynı aileden 3 kişi öldü. 12 Temmuz 2018'de yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

Serbes açık cezaevine geçtikten sonra Covid-19 salgını tedbirleri nedeniyle tahliye edilmişti.

Yaşam