Bekir Ağırdır: 2. turda Erdoğan’ın şansı artar; Millet İttifakı, Muharrem İnce ile diyalog kurmalı

Bekir Ağırdır: 2. turda Erdoğan’ın şansı artar; Millet İttifakı, Muharrem İnce ile diyalog kurmalı
Araştırmacı Bekir Ağırdır, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yüzde 6 oy alması durumunda seçim 2. tura kalacağını ve Erdoğan’ın şansının artacağını belirtti

Araştırmacı Bekir Ağırdır, 14 Mayıs seçimlerine 45 gün kala cumhurbaşkanı adayları ve ittifakların durumuna dair değerlendirmelerde bulundu.

T24 Youtube yayınında, gazeteci Murat Sabuncu ile birlikte son gelişmeleri değerlendiren Ağırdır, "Muharrem İnce yüzde 6'yı aşarsa seçim 2. tura kalır" dedi.

“2. turda Erdoğan’ın şansı artabilir”

Seçimin 2. tura kalması durumunda iktidarın elindeki devlet imkanlarını da seçimi kazanmak için kullanmaktan çekinmeyeceğini söyleyen Ağırdır, 2. turda Erdoğan'ın kazanma şansının artabileceğini söyledi.

Muharrem İnce'ye destek veren seçmen kitlesini anlatırken "İnce'ye oy vereceklerin yarısı ilk kez oy verecek olan gençler" diyen Ağırdır, taleplerin görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade etti.

Ağırdır, "Gençler diğerlerinde umut görmedikleri için 'Muharrem İnce' diyor. Gençlerin tepkisini görünür kıldı diye İnce'yi eleştirmek işin en kolayı" dedi.

“Millet İttifakı, Muharrem İnce ile diyalog kurmalı”

Ağırdır, şöyle devam etti: "İnce'nin oyu neden arttı, Millet İttifakı bunu anlamalı. Millet İttifakı’nın Muharrem İnce ile sağlıklı bir diyalog kurması gerekiyor çünkü bu durum seçimin ikinci tura kalması riskini içeriyor ve iktidarın kazanma ihtimalini güçlendiriyor."

"Hikâye Erdoğan yandaşlığı-karşıtlığına dönüştü, iktidar da bunu istiyor"

Seçime doğru giderken muhalefetin seçmene yeni bir hikaye ve umut vermesi gerektiğini söyleyen Ağırdır, bunun henüz görülmediğini vurguladı. Bekir Ağırdır, "Hikâye Erdoğan yandaşlığı-karşıtlığına dönüştü, iktidar da bunu istiyor. Mesele, ülkenin gidişatını değiştirecek bir hikâye inşa etmek olmalı. Sokaklarda 'seçim kazanıldı' coşkusu değil de tedirginlik varsa bu düşünülmeli" diye konuştu.

Parlamentoda hiçbir ittifakın 301 milletvekili çıkaramayacağını öngören Ağırdır, "Millet İttifakı, İYİ Parti dahil tek liste olmalı" dedi.

"MHP, AKP ile muhafazakâr rekabeti hesaplamış olabilir"

MHP ile AKP'nin seçime ayrı milletvekili listeleri ile girişini ve Cumhur İttifakı'ndaki diğer partilerin HÜDA-PAR'a yaklaşımını da değerlendiren Ağırdır, "Kadının gündelik hayattaki rolü Cumhur İttifakı’na dahil olup olmamanın pazarlığı oldu" dedi.

MHP'nin bu duruma sessiz kaldığına dikkat çeken Ağırdır, "MHP, AKP ile muhafazakâr rekabeti hesaplamış olabilir" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika