Bekir Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın kaybetmesi halinde nasıl mutlu olacaklarını bir bir açıklıyorlar

Bekir Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın kaybetmesi halinde nasıl mutlu olacaklarını bir bir açıklıyorlar
Bozdağ, "Eğer Kılıçdaroğlu kazanırsa CHP’den daha çok Biden sevinecek, Kandil, FETÖ sevinecek. Cumhurbaşkanımızın kaybetmesi halinde nasıl mutlu olacaklarını bir bir açıklıyorlar" dedi.

Adalet Bakanı ve AKP Şanlıurfa milletvekili adayı Bakan bir konuşmasında Millet İttifakı’nı eleştirirken, “14 Mayıs’ın akşamı Türkiye’de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak” ifadelerini kullanıştı.

Milliyet’in Ankara Temsilcisi Didem Özel Tümer'in haberine göre Bozdağ, bu sözleriyle ilgili açıklama yaparken, “Sadece ben söylemiyorum bunu. The Guardian Dış Haberler Şefi de, ‘Erdoğan kaybederse, Washington’dan Berlin’e kadar şampanya ile kutlanacağı şüphesizdir’ anlamına gelen bir açıklama yapt" dedi.

Bozdağ, şöyle devam etti: "Eğer Kılıçdaroğlu kazanırsa CHP’den daha çok Biden sevinecek, Kandil, FETÖ sevinecek. Cumhurbaşkanımızın kaybetmesi halinde nasıl mutlu olacaklarını bir bir açıklıyorlar. Ben kimseyi itham etmiyorum.

Kimin yapacağını da söylemiyorum. İkincisi ben ne demişim; seccade, şükür demişim, hamd demişim. ‘Ortadoğu’nun bataklığına kodlanmış kafa’ diyor. Yani Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı’na talip birinin namaz, secde, şükür, hamd kavramlarını dile getiren bir siyasetçiyi ‘bu kafa Ortadoğu bataklığına kodlanmış biri’ diye nitelendirdiği zaman bu kadar İslam’a hizmet etmiş büyük bir milletin mensuplarına nasıl dönüp bakacak merak ediyorum.”

Öcalan iddiası

Akşener’in, Öcalan’a bir yargı mensubunun aracı olarak gönderildiği iddiasıyla ilgili "Tamamen yalan söylüyorlar" diyen Bozdağ, "Yani gidecek bir yargı mensubu böyle bir görüşme yapacak. Bundan Adalet Bakanlığı’nın, devletin, ilgililerin bilgisi olmayacak. Böyle bir görüşme yok" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem