ÖZEL HABER | MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan vekil olmak istiyor

ÖZEL HABER | MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan vekil olmak istiyor
Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın özel kalem müdürü Hasan Doğan'ın gelecek dönemde milletvekili olmak istediğini yazdı.

Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs'ta yapılacak.

Partiler bu haftadan itibaren milletvekili aday adaylığı başvurularını kabul etmeye başlıyor.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, bugünkü 'Saray gergin hem de çok gergin' başlıklı yazısında, bakanlar milletvekili olmak istediğini ancak bakanların milletvekili adayı olup olamayacaklarının bile tartışma konusu olduğunu kaydetti.

Bozkurt, AKP'nin seçim bölgelerinde liste başı bakanlarla avantaj sağlamaya çalışacağını belirterek "Bakanların tamamı gelecek döneme ilişkin kaygıları nedeniyle milletvekilliği yargı dokunulmazlığını istiyor" ifadesini kullandı.

Kısa Dalga yazarı şunları kaydetti: "Millet ittifakı liste meselesinde uzlaşamazsa TBMM’nin aritmetiği sadece anayasa değiştirme için yetersiz kalmayacak aynı zamanda bu dönemin iddialarının yargı tarafından denetlenmesinin önünü de açamayacak. Bu parlamentoda anayasa değiştirmek kadar önemli.

zafer-cubukcu.jpg
Erdoğan ile Çubukçu

MİT Müsteşarı Hakan Fidan milletvekili olarak yargı dokunulmazlığı kazanmak isteyen bürokratların başında geliyor. Erdoğan’ın özel kalemi son dönemki sırdaşı Hasan Doğan da milletvekili olmak isteyenlerden. Doğan’ın listedeki yeri garanti gibi. Çünkü bir 'Erbakan yöntemi' olarak Doğan’ın yerine getireceği ismi Erdoğan, istisnai bir biçimde makam aracının yan koltuğunda kamuoyu ile tanıştırdı. Kamera araca kadar geldi, Erdoğan araçtan inmeden yanıt verdi. Yanıt Meral Akşener ile ilgiliydi ama kadraja giren isimdi bu görüntünün (yukarıda) asıl nedeni. Zafer Çubukçu, Erdoğan’ın yeni özel kalem müdürü oluyor. Yeni dönemin bilinmezliği ve potansiyel riskleri sarayı gerçekten çok germiş vaziyette." (Kısa Dalga)

Politika