Belarus, Rusya'nın nükleer silah üssü oluyor: Protokol imzalandı

Belarus, Rusya'nın nükleer silah üssü oluyor: Protokol imzalandı
Rusya ile Belarus, Rus nükleer silahlarının depolanması konusunda protokol imzaladı.

Belarus Savunma Bakanlığı, Belarus Savunma Bakanı Viktor Hrenin ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun başkent Minsk’te görüştüğünü bildirdi.

Açıklama göre ikili, askeri - politik durumu ve savunma bakanlıkları arasındaki askeri - teknik işbirliği konularını ele aldı.

Açıklamada, "Rusya'nın stratejik olmayan nükleer silahlarının Belarus Cumhuriyeti topraklarındaki özel bir depolama tesisinde tutulmasına ilişkin prosedürü tanımlayan belgeler imzalandı” dendi.

Belarus Savunma Bakanı Hrenin, görüşmeye ilişkin açıklamasında Batı ülkelerinin Rusya ve Belarus’a ‘benzeri görülmemiş bir baskı’ uyguladığını belirterek şunları söyledi: “Batı, ülkelerimizin ulusal güvenliğinin sağlanmasına yönelik tüm alanlarda hem Belarus Cumhuriyeti hem de Rusya Federasyonu üzerinde benzeri görülmemiş bir baskı uygulamaktadır. Bu koşullar altında Belarus Cumhuriyeti, doktrin belgelerimizdeki yükümlülüklerin güçlendirilmesi ve ikili etkileşimin derinleştirilmesi yoluyla Rusya Federasyonu ile askeri alandaki stratejik müttefiklik ilişkilerinin daha da geliştirilmesiyle ilgilenmektedir." (DHA)

Gündem