Belçika açıkladı: İsrailli yerleşimcilerin ülkeye girmesi yasaklanacak

Belçika açıkladı: İsrailli yerleşimcilerin ülkeye girmesi yasaklanacak
Belçika Başbakanı "Batı Şeria'daki aşırıcı yerleşimciler Belçika'ya girmekten men edilecek" açıklamasını yaptı.

Daha önce İsrail'e "Daha fazla sivil öldürülmemeli" çağrısı yapan Belçika Başbakanı Alexander De Croo, "Batı Şeria'daki aşırıcı yerleşimciler"e yönelik aldıkları yaptırım kararını açıkladı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre AB dönem başkanlığını 1 Ocak 2024'te devralmaya hazırlanan Belçika'nın Başbakanı De Croo, X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden Gent Üniversitesi'nde "İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'ni 75'inci yılında yeniden değerlendirmek" başlıklı konferansta yaptığı konuşmadan bölümleri paylaştı.

de-croo.png

'Sesimizi yükseltmeliyiz'

Belçika'nın İsrail'in halkını savunma hakkını başından beri desteklediğini belirten De Croo, aynı zamanda itidal ve uluslararası insancıl hukuka riayet etme çağrısı yaptığını söyledi. De Croo, "Eğer (Avrupalılar olarak) güvenilir olmak istiyorsak, Kiev'de ya da Gazze'de masum insanlar öldürüldüğünde sesimizi yükseltmeliyiz. Batı Şeria'daki aşırıcı yerleşimciler Belçika'ya girmekten men edilecek." ifadesini kullandı.

'Sivillere yönelik şiddetin sonuçları olacak'

"Sivillere yönelik şiddetin sonuçları olacaktır" diyen De Croo, Batı Şeria'da barış, güvenlik ve istikrarı baltalayan kişilere yönelik yaptırımlarla ilgili ABD ile işbirliği yapacaklarını ve Avrupa Birliği'ni (AB) de bu yönde hareket etmeye teşvik edeceklerini vurguladı. (Kısa Dalga)

Dünya