Belçika yargısı: 2 yaşındaki mülteci Kürt çocuğu vuran polise verilen 1 yıl hapis cezası ertelendi

Belçika yargısı: 2 yaşındaki mülteci Kürt çocuğu vuran polise verilen 1 yıl hapis cezası ertelendi
Belçika'da 2 yaşındaki mülteci Kürt çocuğu öldüren polis 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ceza ertelendi. Belçika hükümeti çocuklarının mezarı bu ülkede olduğu için aileye kalıcı oturma hakkı verdi.

Belçika'dan İngiltere'ye gitmek isteyen Iraklı Kürt mültecilerin bulunduğu minibüse ateş açarak, 2 yaşındaki Mawda adlı kız çocuğunu öldüren polise 1 yıl hapis cezası verildi.

BBC Türkçe’de Yusuf Özkan imzalı habere göre, 2018’de meydana gelen olayla ilgili yargılamada mahkeme , minübüsü durdurmak için ön lastiğe nişan aldığını, ancak aracın zik zak yapması nedeniyle kurşunun bebeğe isabet ettiğini savunan polis memurunun cezasını erteledi.

Hakim, minibüsün şoförünü de 4 yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, tutuklu bulunan Iraklı şoförün, güvenlik güçleri ve yolcuların durması konusundaki çağrılarına karşı çıkarak, kaçmakta ısrar ettiğini belirtti. İnsan kaçakçılığı şüphesiyle yargılanan bir kişi de  beraat etti. 

Belçika hükümeti, "çocuklarının mezarı ülkelerinde bulunduğu" gerekçesiyle Mawda'nın anne ve babasına kalcı oturma izni verdi. 

Federal hükümetin İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Sammy Mahdi, "Bu ebeveynler buraya bir çocuğunu gömmek zorunda kaldı. Onlara hak ettikleri huzuru vermeliyiz" dedi.

Dünya