Belçika'da "Maske Kimsin Sen"deki 'tavşandan' sosyalist lider çıktı

Belçika'da "Maske Kimsin Sen"deki 'tavşandan' sosyalist lider çıktı
Türkiye'de "Paganizm ve satanizm propagandası" yapmakla suçlanan ve yayından kaldırılan yarışma programı "Maske Kimsin Sen?"in Belçika'daki versiyonuna, koalisyondaki Sosyalist Parti'nin lideri Conner Rousseau damga vurdu.

Belçika'da "Maskeli Şarkıcı" adıyla yayınlanan yarışmayı, kedi kostümü ile katılan 20 yaşındaki şarkıcı Camille Dhont kazandı.

Ancak en büyük sürpriz, yedi haftadır finalde yarışan tavşanın maskesini çıkarmasıyla yaşandı

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre cuma akşamı yayınlanan ikinci sezon finalinde, haftalardır merak edilen tavşan kostümü içindeki yarışmacının, koalisyondaki Sosyalist Parti'nin 29 yaşındaki lideri Conner Rousseau olduğu ortaya çıktı.

Ukrayna'nın işgali sonrası iyice yoğunlaşan siyasal ortamda böyle bir etkinliğe katılması nedeniyle Rousseau'yu eleştirenler de var, böylesi cesur bir adımla seçmenin sempatisini kazandığını söyleyen de.

.Meydan okumayı sevdiğini ve o sahnede sanatçı olmanın nasıl bir şey olduğunu ilk elden deneyimleyebildiğini söyleyen Belçikalı lider, kimliğinin gizli kalmasının kendisini cesaretlendirdiğini söylüyor.

Yarışmaya katılmasının siyasi yankılarını da hesaplayan 29 yaşındaki politikacı, "Ben genç bir adamım ve hayatta siyasetten daha fazlası da var" diyor.

Rousseau'ya göre, yarışma kendisine, siyasi çalışmalar için de katkı sağladı. Yarışma koçundan aldığı ipuçları sayesinde nefesimi kontrol etmeyi başardığını, bunun da siyasi tartışmalarda çok işine yarayacağını düşünüyor.

Medya, "Belçika'da yaşana enerji krizi ve Avrupa'nın yanı başında süren bir savaş varken bir parti genel başkanının böyle saçmalıklara ayıracak vakti var mı?" diye soruyor. Ancak programın gelen yaz çekilmiş olması, Rousseau için "hafifletici neden" sayılıyor. Televizyon eleştirmeni Ivan De Vadder, Rousseau'nun çekimler yapılırken, aylar sonra bir savaşın çıkabileceğini tahmin etmesinin elbette mümkün olmadığını söylüyor.

HABERİN TAMAMI

Yaşam