Belediye otobüsünde oğluyla birlikte yaşlı çifti darbetmişti: Okul müdürüne 3 yıl hapis cezası

Belediye otobüsünde oğluyla birlikte yaşlı çifti darbetmişti: Okul müdürüne 3 yıl hapis cezası
Mersin'de belediye otobüsünde yaşlı bir çifti darbettiği görüntüler kamuoyunda büyük tepki uyandıran okul müdürü İsmet Turan'ın yargılandığı davada mahkeme 3 yıl 45 gün hapis cezası verilmesine hükmetti.

Mersin'de belediye otobüsünde Hamdiye Polat (71) ve Ramazan Polat (77) çiftini darbettiği için tutuklu yargılanan okul müdürü İsmet Turan'ın (53) yargılandığı karar duruşmasında Turan'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İsmet Turan, Hamdiye Polat ve Ramazan Polat hakkında 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçundan Mersin 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede her iki tarafın da birbirinin yaraladığı, ayrıca küfür ve hakaret suçlarına yer verildi. Sanıklar, bugün 4'üncü kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık İsmet Turan duruşmaya SEGBİS ile katılırken şikayetçi çift ve avukatlar salonda hazır bulundu.

Duruşmada hapis cezası verilen Turan son sözü olarak, "Kimseyi zalimce, gaddarca darbetmedim. Ben de engelliyim, kalp hastasıyım. Kendi vicdanımda değerlendiriyorum saldırımı. 18 dakika kimsenin sabredemeyeceği kadar sabrettim. Yaşananlardan dolayı pişmanım, ağlıyorum. Beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Oğlunun duruşması sürüyor

Savunmaların ardından karar açıklandı. İsmet Turan, 'kasten yaralama' suçunda 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından tahliye edilen Turan, 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından herhangi bir ceza almadı. Polat çifti tüm suçlamalardan beraat ederken, bir önceki duruşmada tahliye edilen A.O.T'nin çocuk mahkemesindeki davası sürüyor.

Ne olmuştu?

15 Aralık'ta Toroslar ilçesinde meydana gelen olayda, hastaneden çıkan Hamidiye-Ramazan Polat çiftinin evlerine dönmek için belediye otobüsüne binmesinin ardından engelli koltuğuna yönelen çift ile koltukta oturan okul müdürü İsmet Turan ve oğlu A.O.T arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile İsmet Turan ve oğlu, çifti darbetti. Olaydan sonra karşılıklı şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada İsmet Turan tutuklandı, oğlu adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (Kısa Dalga)

Ekonomi