"Benim için Miçotakis yok" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'a gidiyor

"Benim için Miçotakis yok" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'a gidiyor
Geçen yıl bir kabine toplantısı sonrasında "Artık benim için Miçotakis yok." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Beşinci Toplantısı için Yunanistan'a gideceğini söyledi. Ziyaret, Miçotakis'in davetiyle gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 23 Mayıs'daki Kabine Toplantısının ardından, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD Senatosu'nda yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz sözünde duracak, şahsiyetli, onurlu siyasetçiler ile yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nasıl üsler kurduracaksa buyursun kurdursun; biz bize yeteriz." demişti.

Erdoğan, bugün gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamasında ise Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Beşinci Toplantısı dolayısıyla Yunanistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

Ziyaret Miçotakis'in daveti üzerine gerçekleşecek

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu ziyaretin Miçotakis'in davetine icabeten yapılacağı ifade edildi. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanının başkanlıkları ve ilgili Bakanların katılımı ile Atina'da düzenlenecek konsey toplantısında, Türkiye-Yunanistan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği, iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi imkânlarının da ele alınacağı kaydedildi. Ziyaret çerçevesinde ikili ilişkilerin hukuki altyapısını güçlendirmeye yönelik çeşitli anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da öngörülüyor. (Kısa Dalga)

Gündem