Berat Albayrak yok ama avukatı Göktaş, AKP MKYK listesinde

Berat Albayrak yok ama avukatı Göktaş, AKP MKYK listesinde
AKP kongresinde gözler Berat Albayrak’ı aradı ve MKYK listesine neden girmediğini merak etti. Hukukçu Turgut Kazan’ın da baro tarafından hakkında soruşturma yapılmasını istediği Albayrak’ın avukatı İsa Sinan Göktaş, AKP MKYK’ya girdi.






AKP’nin bugün gerçekleştirilen 7. Olağan Kongresi’nde belirlenen yeni MKYK’nın sürpriz isimlerinden biri de muhalefetin hedefindeki isim Berat Albayrak’ın avukatı İsa Sinan Göktaş oldu. Albayrak adına muhalefetin “Merkez Bankası döviz rezervi” eleştirilerine verdiği yanıtlarla kamuoyunun tanıdığı Avukat Göktaş hakkında İstanbul eski Baro Başkanı, hukukçu Turgut Kazan da baro tarafından açıklamaları nedeniyle soruşturma açılmasını istemişti.

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak, AKP MKYK yönetimine girmedi ama avukatı İsa Sinan Göktaş artık parti yönetiminde. Göktaş, muhalefetin Berat Albayrak eleştirilerine verdiği yanıtla gündem olmuştu. Göktaş, Merkez Bankası rezervlerine ve Albayrak’ın nerede olduğuna yönelik CHP’nin sorularına karşı Albayrak adına açtığı davada şu görüşleri diye getirmişti:

"Merkez Bankasının herhangi bir miktarda döviz ya da TL cinsinden kaynağının farklı yere transfer edilme, yok olma, buhar olma ihtimali yoktur. Ayrıca para akışının her bir kuruşunun izi sürülebilir ve takip edilebilirdir.

Herkes tarafından net şekilde bilinen bu gerçeklere karşın; ana muhalefet partisi dahil olmak üzere bir kısım çevreler tarafından yapılmak istenen algı operasyonu ile açıkça iftira suçunu oluşturan ve müvekkil Sn. Berat Albayrak'ın kişilik haklarına saldırı mahiyetinde mesnetsiz ifadeler sarf edilmiştir. Kamuda görev aldığı süre zarfında Sn. Berat Albayrak’ı; yalan ve iftiralarla, terör örgütlerinin izlediği taktik ve algı operasyonları ile nefret objesi haline getirmeye çalışanların bir kez daha aynı oyunu devreye aldıkları görülmektedir.

Sn. Albayrak, gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, gerekse Hazine ve Maliye Bakanlığı görevleri boyunca attığı her adımda, izlediği her politikada bu ülkenin insanının, esnafının, çiftçisinin, zanaatkarının ve sanayicisinin yanında olmuştur.

Bünyesinde meydana gelen tecavüz skandallarına karşı üç maymunu oynayan ve teröre verdikleri destek afişe olunca ahlaki meşruiyetini kaybeden ana muhalefet, görülüyor ki bütün etki ajanlariyla birlikte bir nefret objesi olarak Sayın Albayrak’ı seçmiştir.

Yerli ve Milli Duruşunu lafta bırakmayarak görev süresinde attığı her adımda, her politikada net bir şekilde ortaya koyan Sn. Berat Albayrak’a yapılan bu saldırılardan kimlerin ne beklentisi olduğu açıktır.

Bebek katili teröristlerin kanallarında boy gösterenlerin, siyasi uzantıları ile kol kola girenlerin, bu millet ve devlet düşmanı yapılarla aynı emellerde buluşanların hedefi nettir. Sn. Berat Albayrak’a saldırarak gündemi değiştirmeye ve düştükleri terör destekçisi konumlarını gizlemeye çalışmaktadırlar.

Terörle mücadelenin çok önemli günlerinden geçerken, terör örgütlerine nefes aldırmak, kol kanat germek isteyenlere, çapsızlıklarını örtmeye, başarısızlıklarını gizlemeye çalışanlar da eklenmiş ve akıllarına ilk iş Sn. Berat Albayrak’a saldırmak gelmiştir.

Milletimizin feraseti tüm bu oyunları, tüm bu alçak girişimleri net bir şekilde tahlil etmektedir.

Görev süresi boyunca Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki hiçbir bakanın karşılaşmadığı yalan, iftira ve ahlaksız saldırılara maruz kalan Sn. Berat Albayrak görevinden ayrıldığı günden bu yana normal bir Türk ailesinde olduğu gibi evinde eşi ve çocukları ile zaman geçirmektedir."

Turgut Kazan da tepki göstermişti

Bu açıklamalara hukukçu Turgut Kazan da tepki göstererek avukat Göktaş’ın müvekkili adına yaptığı açıklamaların meslek ilkeleriyle bağdaşmadığını söylemiş ve baronun soruşturma açmasını istemişti.


https://www.kisadalga.net/haber/detay/hukukcu-turgut-kazan-baro-berat-albayrakin-avukati-goktas-hakkinda-sorusturma-acmalidir_2823








Gündem