'Beşikçioğlu kararına karşı çıkan Mansur Yavaş, adaylığını geri çekecek' iddiası

'Beşikçioğlu kararına karşı çıkan Mansur Yavaş, adaylığını geri çekecek' iddiası
Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut’tan aday gösterilme önerilerine karşı Mansur Yavaş'ın tepki göstererek bu durumda aday olmayacağını ifade ettiği öne sürüldü.

CHP MYK, Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nu önerdi.

Gazeteci Saygı Öztürk ise Mansur Yavaş'ın eski İyi Partili Mesut Özarslan'ı Etimesgut için önerdiğini ancak, Beşikçioğlu'nun adaylığının konuşulması üzerine partiye tavır aldığını öne sürdü.

Öztürk'ün iddiasına göre, Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığını geri çekeceğini söyledi. Sözcü TV'ye bağlanan Öztürk, Parti Meclisi'nin saat 16.00'da toplanacağını ancak daha sonra 19.00'a ertelenmesi kararının ardından Mansur Yavaş krizi olduğunu öne sürerek, şöyle dedi:

'Şu anda Ankara’da çok önemli bir sorun çıktığını ifade edebiliriz CHP’de'

"Bunun bir takım sebepleri olması gerekir. Bu sebeplerin başında Mansur Yavaş’ın istediği ismin Etimesgut Belediye Başkanlığı adaylığına gösterilmemesiyle ilgili gelişmeydi. Mansur Bey’in bu gelişmeler üzerine kesin bir tavır ortaya koyup bu durumda kendisinin de aday olmayabileceğini ifade ettiğini öğrendik. Şu anda Ankara’da çok önemli bir sorun çıktığını ifade edebiliriz CHP’de."

Öztürk'ün iddiasına göre, Yavaş, İyi Parti'den isitfa eden Mesut Özarslan'ın Etimesgut'tan aday gösterilmesini istedi ancak CHP MYK kararına karşı tavır alarak, adaylıktan çekileceğini söyledi.

'Gelişmelerin aynen böyle yaşandığını öğrendik'

Öztürk, bu iddialarını şöyle aktardı:

"Mansur Bey'in en yakın çalışma arkadaşlarından biri, İyi Parti’nin Ankara’daki İl Başkanlığı’nın kurucularından, aynı zamanda Genel İdare Kurulu üyesi Mesut Özarslan'dır. Özarslan kısa bir süre önce partisinden istifa etti. İstifasının gerekçesi de Mansur Bey'in Ankara’da desteklenmemesi, partinin ayrı bir aday çıkaracağı. Özarslan belediyeyle, Mansur Bey’le iyi ilişkileri olan biri. Özarslan’ın aday gösterilmemesiyle onun yerine çok ilginç bir isim, sanat dünyamızın değerli isimlerinden Erdal Beşilçipoğlu’nun MYK’da aday gösterilmesi önerildi. Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut’tan aday gösterilme girişimine karşı Mansur Bey'in kesin olarak tavrını ortaya koyup bu durumda aday olmayacağını ifade ettiği öne sürüldü. Bu durumu araştırdığımızda gelişmelerin aynen böyle yaşandığını öğrendik." (Kısa Dalga)

Gündem