Beşiktaşlı futbolculara saldıran kişi gözaltına alındı

Beşiktaşlı futbolculara saldıran kişi gözaltına alındı
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, MKE Ankaragücü ve Beşiktaş karşılaşmasının sona ermesinin ardından koşarak sahaya giren ve siyah-beyazlı futbolculara tekme atarak saldıran şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Başkent'te oynanan Ankaragücü- Beşiktaş maçına, karşılaşma sonunda B.Ö., adlı taraftarın gerçekleştirdiği saldırı damga vurdu. Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı müsabakada hakemin bitiş düdüğüyle birlikte orta sahaya koşan B.Ö, havada tekme atarak beşiktaşlı futbolculara saldırdıktan sonra saha bir anda karıştı. Yaşanan gerginlik güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sonlandırıldı.

Saldırı ile ilgili Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, MKE Ankaragücü ve Beşiktaş maçında kale arkası tribününden saha içerisine atlayarak giren ve Beşiktaşlı futbolculara fiziki saldırıda bulunan B.Ö.'nün gözaltına alınarak hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını bildirildi.

"BU GERGİNLİĞİ KABUL ETMİYORUZ"

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı, şöyle konuştu:

"Josef de Souza'nın arkadaşını korumak için saldırganı tutmasından dolayı gördüğü kırmızı kartı kabul edemiyoruz. Bizim nedense Ankaragücü ile olan maçlarımız Ankaragücü taraftarı açısından garip bir gerilimle oynanıyor. Ankara Valiliği, Beşiktaş seyircisini stada almamakta son derece haklıymış. Genç bir oyuncumuzun olayları tetiklediğini söylüyorlar. Öyle bir şey yok. Bizim genç oyuncumuzun bir kusuru ve hatalı davranışı varsa o bize iletilirse biz onun gereğini yaparız. Lütfen sahalarımızda şiddetin terörize bir hale gelmesine izin vermeyelim.

Josef de Souza'nın gördüğü kırmızı kartın iptali gerektiğini Beşiktaş adına söylemek istiyorum. Bunda da ısrarcı olacağız."

8d5942cf5d5e52972c7171d65916abe0.jpg

KOCA: ÖZÜR DİLİYORUM

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, "Bu yapılan eylem en çok Ankaragücü'ne ve camiasına zarar vermiştir. Gerçekten bu anlamda üzgünüm ve Beşiktaş camiasından da özür diliyorum" dedi.

"Yanlışın arkasında hiçbir zaman durmayız, durmayacağız" diyen Koca, "Biz kendimizin yapması gereken müdahaleler ve cezalar ne varsa onu da yaparız. Böyle bir kompleksimiz yok. Yanlışın arkasında hiçbir zaman durmayız, durmayacağız da. Bu bir oyun, centilmence geçmesi lazım. Ahmet başkanımızla (Çebi) birlikte bu sene Ankaragücü-Beşiktaş camiasını daha yakınlaştıracak eylemler yapmamız gerektiğini söyledim. Bu da yapacağız. Ben gideceğim Beşiktaş taraftar derneklerine onlarla oturup sohbet edeceğim. Ahmet başkan gelecek bizim derneklerle sohbet edecek. Çünkü Ankaragücü-Beşiktaş maçlarının böyle gergin geçmesinin Türk futboluna hiçbir katkısı yok, olamaz da. Özellikle yöneticiler olarak bu sorunun çözümüyle ilgili ivedilikle adım atmamız gerektiğini belirtmek istiyorum."

BU KADAR KOLAY OLMAMALI

2aa8e9e28b6613552c2b797791bbf3d2.jpg

Mücadelenin ardından yaşanan olayla ilgili konuşan Cenk Tosun, kabul edilemeyecek olaylar olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"O kadar polis mensubu, güvenliğin olduğu yerde taraftar nasıl bizim yakınımıza gelebiliyor. Allah'a şükür ciddi bir durumum yok. Pozisyonu sonradan izledik. Şans eseri yan tarafa bir adım atıyorum. Belki adımı atmasam tekme Salih'e gelecek, futbol hayatı bitecek. Bu kadar kolay olmamalı. Biz ne kadar emek veriyoruz. Ailelerimizi görmüyoruz, emek veriyoruz buralara gelebilmek için.

Bir tane kendini bilmeyen bir insan geliyor bize öyle muamele yapıyor. Josef'in kırmızı kartı gerçekten hiç anlamadığım bir şey. İnsanlar gelecek, bize vurup tekem atacaklar ben de izleyeceğim. Nasıl olacak bu işler? Orada Josef sadece beni koruma amaçlı çocuğu alıp kenara çekti kırmızı kart yedi. Gelsinler bizim kafamıza, ağızımıza vursunlar biz de öyle duralım. Koruyunca da kırmızı kart yiyoruz. Kendini bilmez birisi yüzünden en iyi adamlarımızdan biri belki iki belki de üç hafta oynayamayacak." (DHA)

Gündem