Beşiktaş Kulübü'nde yarış: Siyah-beyazlıların başkanı yarın belli olacak

Beşiktaş Kulübü'nde yarış: Siyah-beyazlıların başkanı yarın belli olacak
Siyah-beyazlı kulübün tarihindeki 34. başkanı Ahmet Nur Çebi, yarın koltuğunu yeni başkana devredecek. Adaylar kim? Ekibi kimlerden oluşuyor? Vaatleri neler?

Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki yönetim kurulunun olağanüstü seçimli genel kurul kararı almasının ardından başlayan süreç sona eriyor.

BJK Emlakjet Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongre, saat 10.00'da başlayacak. Genel kurulda başkanlık divanının belirlenmesinin ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Başkan adaylarının programlarını takdim etmelerinin ardından oy kullanımına geçilecek. Kongre üyelerinin oy kullanabilmesi için 21 sandık kurulacak. Genel kurulda 21 bin 219 üye oy kullanabilecek.

adali.jpg

Üçüncü kez yarışacaklar

Beşiktaş'ta başkan adayları Hasan Arat ile Serdal Adalı, 3. kez başkanlık için mücadele edecek. Arat, onursal başkan Süleyman Seba'nın son döneminde başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Hasan Arat, 2000 ve 2002'deki kongrelerde Serdar Bilgili'nin gerisinde kalarak başkanlığa seçilemedi. Adalı ise Yıldırım Demirören ve Fikret Orman döneminde yönetici olarak görev yaptı. Serdal Adalı, 2013'te Fikret Orman, 2019'da ise Ahmet Nur Çebi ile girdiği başkanlık yarışını kazanamadı.

Pazar günkü seçim, Siyah-Beyazlı kulübün geleceği için önemli bir adım. Adaylar Hasan Arat ve Serdal Adalı, projelerini şöyle anlatmıştı:

Serdar Adalı: Ekolojik kent projesi, Beşiktaş’ı mali yönden rahata çıkaracak. Gayrimenkul projesini değersizleştirmeye çalışsalar da bu Beşiktaş’ın kurtuluş, mali yönden rahata çıkma projesidir. Seçimi kazanacağıma emin olsam da kaybedersek ertesi gün gelirler bu projeleri kendilerine veririm. 10 seçim gördüm, stat dışında seçimden önce açıklanıp yapılan ilk proje olacak bizimki. Ben bu camiada Serdal Adalı’yım. Hiç kimseden ne izin alırım, ne de Beşiktaş icazet almamı gerektiren bir konu. Hiç de öyle har vurup harman savuran yapım yok. Kulübün parasını, bir kuruşunu ne lüzumsuz harcarım ne de harcatırım.

Hasan Arat: Plan ve programlarımız gayet hazır bir şekilde yola çıktık. Yönetim kurulu üyelerimiz işinin ehli insanlar. Camiamıza verdiğimiz sözleri kısa, orta ve uzun vadeli olarak gerçekleştireceğiz. Transfer için üç kulüple görüşme halindeyiz. Bu kulüplerde hedeflediğimiz oyuncular var. Transferleri çok hızlı şekilde yapacağız. Futbolu Feyyaz Uçar, Samet Aybaba ve Rıza Çalımbay yönetecek. Seçimden sonraki Fenerbahçe derbisi çok önemli. O günü başarılı şekilde geçtiğimiz takdirde şampiyonlukta Beşiktaş’ın ciddi şansı olmaya başlayacak. Pes etmek yok. Chelsea’den futbolcu alacağız, PSG ile altyapı anlaşması yaptık.

asssdfg.webp

Son 4 başkan görev süresini tamamlayamadı

Beşiktaş'ta başkanlığı üstlenen son 4 isim, görev sürelerini tamamlayamadı. Siyah-beyazlılarda onursal başkan Süleyman Seba'nın ardından 2000 yılında başkanlığa seçilen Serdar Bilgili, 2004'te görevinden istifa etti. Serdar Bilgili'den sonra başkanlık koltuğuna oturan Yıldırım Demirören, 2012'de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçilmesinin ardından görevinden ayrıldı.

2012-2019'da başkanlık yapan Fikret Orman ile halefi Ahmet Nur Çebi ise görev süreleri dolmadan olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı ve yeniden aday olmadılar. Beşiktaş'ın 120 yıllık tarihinde 34 farklı isim başkanlık yaptı. Süleyman Seba, 1984-2000 yıllarını kapsayan 8 dönemde aralıksız başkanlık yaptı. 16 yıl başkanlık görevini yürüten Seba, siyah-beyazlı kulübün tarihinde en uzun süre bu görevde kalan isim olarak tarihe geçti.
Yarışacak iki ismin ekibi şöyle:

  • Serdal Adalı: Metin Keçeli, Hakan Daltaban, Uğur Fora, Orhan Özalp, Ufuk Akçiğit, Çağatay Abraş, Kaan Kasacı, Aykan Aydın, Atilla Bingöl, Melih Aydoğdu, Hazal Kalkavan Karahan, Mustafa Mollaoğlu, Mahir Kaplan.
  • Hasan Arat: Hüseyin Yücel, Cüneyt Sezgin, Onur Göçmez, Yalçın Ayaydın, Mete Vardar, M. Kaan Şakul, Altın Mimir, Feyyaz Uçar, Işıl Zeybek, Ekrem Keçoğlu, Kadir Kılıç, Çağlayan Tuğal, Bünyamin Burak Aslan. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Spor