Beşiktaş'tan Halil Umut Meler iddiası: 'Erden Timur yüzünden hakem değişti'

Beşiktaş'tan Halil Umut Meler iddiası: 'Erden Timur yüzünden hakem değişti'
Beşiktaş, Süper Lig'de oynanacak Galatasaray derbisi öncesi maçın hakemi Halil Umut Meler'in yerine yapay zeka tarafından Ali Şansalan atamasının beklendiğini ancak Erden Timur'un maç öncesi Halil Umut Meler'in görevlendirilmesi için kasıtlı olarak Şansalan'ı gündeme taşıdığını bildirdi.

Süper Lig'de yarın Galatasaray deplasmanına çıkacak olan Beşiktaş'ta başkan Ahmet Nur Çebi, müsabakanın hakemi Halil Umut Meler'le ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

Çebi, derbiye yapay zeka tarafından Ali Şansalan'ın atanmasının beklendiğini ancak Erden Timur'un Şansalan'ı kasıtlı olarak gündeme getirmesinin ardından derbiye Halil Umut Meler'in atandığını dile getirdi. Söz konusu açıklamada "Halil Umut Meler’in maça atanmasında bir art niyet olabilir" ifadeleri kullanıldı.

Beşiktaş'tan yapılan açıklama şöyle:

"Başkanımız Ahmet Nur Çebi’den Açıklama

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Futbol A Takımımızın Trendyol Süper Lig’de Galatasaray ile oynayacağı müsabakaya Halil Umut Meler’in atanmasıyla ilgili açıklamada bulundu:

“Galatasaray – Beşiktaş maçına form grafikleri göz önünde bulundurulduğunda kamuoyunda yapay zeka tarafından Ali Şansalan’ın atanması yönünde bir beklenti vardı.

Ali Şansalan’ın maça atanacağı bilgisini alan Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Erden Timur, Halil Umut Meler’in görevlendirilmesi için kasıtlı olarak Şansalan’ı gündeme taşımıştır.
Halil Umut Meler’in maça atanmasında bir art niyet olabilir. Umarız Halil Umut Meler böyle bir şeye alet olmaz.

Federasyondan Galatasaray’a bir bilgi akışı var. Erden Timur’un ortada hiçbir şey yokken Ali Şansalan’ın ismini kullanması tesadüf olamaz.

Halil Umut Meler maçın son düdüğünü çaldığında bu atamada art niyet olup olmadığını anlamış olacağız. Meler, umarız başka bir planın parçası olarak bu maça atanmamıştır. Kendisinden derbiyi adaletli şekilde yöneterek herhangi bir planın parçası olmadığını göstermesini bekliyoruz." (Kısa Dalga)

Spor