Besna Tosun'dan Bakan Yerlikaya'ya: Bileğime 6 kelepçe takan polisler hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı?

Besna Tosun'dan Bakan Yerlikaya'ya: Bileğime 6 kelepçe takan polisler hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı?
Cumartesi Anneleri eyleminde kelepçelenerek gözaltına alınan Besna Tosun, Bakan Yerlikaya'ya 'Bana işkence yaparken daha çok bağır diyen,direnmediğim halde bileğime 6 kelepçe takan polisler hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı?' diye sordu.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapmak isteyen Cumartesi Anneleri/İnsanları, 968. haftada yine gözaltına alınmıştı. Ters kelepçeyle gözaltına alınanlar arasında, gözaltına kaybedilen Fehmi Tosun'un çocukları Besna Tosun ve Ali Newroz Tosun da vardı.

Ters kelepçe ile gözaltı

Ters kelepçelenerek gözaltına alınan Besna Tosun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya kendilerini ters kelepçeyle gözaltına alan polisler hakkında işlem yapılıp yapılmadığını sordu. Cevap alana kadar sormaya devam edeceğini söyleyen Tosun, şunları yazdı:

'Bu işkenceye sessiz mi kalacaksınız?'

"Sayın bakan @AliYerlikaya babamızın akıbetini sorduğumuz için bize işkence yapan bu polisler hakkında görevi kötüye kullanmak veya işkence suçlarından herhangi bir işlem yapıldı mı?Yapılmadıysa gerekçesi nedir? 27 haftadır maruz kaldığımız bu işkenceye sessiz mi kalacaksınız?"

'Yapılmadıysa neden yapılmadı?

"Sayın bakan @AliYerlikaya Bu sabah ağrıyla uyandım.işime bile gidemedim o yüzden tekrar soruyorum: Bana işkence yaparken daha çok bağır diyen,direnmediğim halde bileğime 6 kelepçe takan polisler hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı? Yapılmadıysa neden yapılmadı?" (Kısa Dalga)

Gündem