Beştaş, Leyla Güven’in cezaevine alınmayan elbisesiyle Meclis'e geldi

Beştaş, Leyla Güven’in cezaevine alınmayan elbisesiyle Meclis'e geldi
DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’e gönderilen ancak cezaevine alınmayan elbiseyle Meclis'e gelen HDP’li Meral Danış Beştaş, "Renklere yasak olabilir mi?" diye sordu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulu'ndaki oturuma, cezaevinde bulunan eski milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Leyla Güven'in sakıncalı bulunarak cezaevine alınmayan elbisesiyle katıldı.

Hasta tutuklu Özge Özbek’in durumunu da Genel Kurul’da dile getiren Beştaş, “Kendisi beyin tümörü hastası, daha önce infaz ertelemesi verildi. Fakat bu erteleme dolunca hastalığı devam etmesine rağmen cezaevine alındı. Açık beyin ameliyatı olduğu halde cezaevine konuldu. Beyin tümörü tedavisi devam ediyor ve yakında tekrardan ameliyat olacak. İnfazının ertelemesi gerekir. Yaşam hakkına mal olabilir, Özge Özbek derhal tahliye olmalıdır” dedi.

bestas2.jpg

'SARI, KIRMIZI, YEŞİL YASAK MI?'

Beştaş daha sonra üzerinde bulunan elbiseden bahsederek, “Bu elbise bilmiyorum, kimseyi rahatsız etti mi? Bence etmemiştir" dedi. Beştaş şöyle devam etti:

"Üstümdeki elbiseyi Elazığ Cezaevi içeri almadı. Leyla Güven’e kızı tarafından gönderilen kıyafet. ‘Bu renklerle elbiseyi içeri alamayız’ demişler. İnfaz koruma memurlarının kıyafetleriyle aynı renkte değil, cezaevi yönetmeliğine göre içeriye girişi engellenen bir vasıfta da değil. Cezaevlerindeki fiili ve keyfiyeti anlatabilmek için bu şekilde göstermek zorunda kalıyoruz. Buradan sevgili Leyla Güven ve tüm tutuklu kadınlara selam gönderiyorum.

Bu elbisede üç renk var; yeşil, kırmızı, sarı… Yeşil, kırmızı, sarı yasak mı? Renklere yasak olabilir mi? Bir ülkede renk yasak olabilir mi? Yasaklanamaz. Bu elbisenin alınmamasını keyfiyetin, hukuksuzluğun vardığı noktayı gösterdiği için usule uygun davranmaya devam ediyor. Leyla Güven’e elbiseyi gönderdiği için teşekkür ederim." (Kısa Dalga)

Politika