Beştaş’tan fezleke açıklaması: Muhalefet cesaretli olmalı

Beştaş’tan fezleke açıklaması: Muhalefet cesaretli olmalı
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisinden 10 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyalarının Meclis’e gönderilmesini değerlendirdi: İktidarın uyguladığı kutuplaştırmaya karşı güçlü bir irade ve cesaretin ortaya koyulması gerekiyor.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisinden 10 milletvekiline ait 11 dokunulmazlık dosyasının TBMM'ye gönderilmesi hakkında "Bu çalışmaların hepsi programlanmış, planlanmış çalışmalardır” dedi. Beştaş, "iktidarın uyguladığı kutuplaştırmaya karşı güçlü bir irade ve cesaretin ortaya koyulması gerektiğini" söyledi.

Fezlekeleri Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'a değerlendiren Beştaş, "yargının tamamen AKP-MHP’nin vermiş olduğu talimatları yerine getirdiğini" söyledi. Beştaş, HDP’li milletvekillerinin yakın takibe alındığını söyleyerek “Demokratik siyaset kapsamında yaptığımız her konuşma, ziyaret ve siyasi faaliyetlerimiz fezleke konusu ediliyor” dedi.

'TEK AMAÇ MUHALEFETİ HİZAYA GETİRMEK'

Hazırlanan fezlekelerin hukuk ve yargıyla alakası olmadığını belirten Beştaş, “Saliha Aydeniz’in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin karma komisyonun toplanmasının tek bir amacı var; HDP’yi siyaset dışına itmek ve muhalefeti de bunun üzerinden hizaya getirmek. Bu çalışmaların hepsi programlanmış, planlanmış çalışmalardır” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE TARİHİ BİR SEÇİME GİDİYOR’

Türkiye’nin tarihi bir seçime gittiğini ve toplumun önemli bir seçim yapacağını belirten Beştaş, “Türkiye ya Cumhur İttifakı'nın kurduğu sisteme evet diyecek ya da demokrasiyi seçecek” dedi.

AKP iktidarının muhalefeti kriminalize ettiğini söyleyen Beştaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İktidar ayrımcılığı, kutuplaştırmayı HDP üzerinden yapıyor. Bütün Türkiye toplumunun, tüm demokrasi güçlerinin bunu görmemesi olası değil. Herkesin çıplak gözle görebildiği bir yönelim var. En son Bülent Arınç bile ‘kral çıplak demenin zamanıdır’ dedi. İçerde de huzursuzluk var. Bunu görmememiz mümkün değil. Düşüncelerini özgürce ifade edemiyorlar demek ki."

‘FEZLEKELER ERDOĞAN VE BAHÇELİ’NİN KONUŞMASININ DEVAMI’

"İktidarın uyguladığı kutuplaştırmaya karşı güçlü bir irade ve cesaretin ortaya koyulması gerektiğini" söyleyen Beştaş, “Adil ve demokratik bir sistemde, yargının birazcık kendini bağımsız ettiği yönetimde, fezlekelerin gideceği yer mahkeme salonları değildir, bunlar yırtılıp atılacak fezlekelerdir. İçinde suç yok, tamamen siyasi saiklerle hazırlanmış fezlekelerdir” dedi. Beştaş, hazırlanan fezlekeleri kabul etmediklerini belirterek, “Erdoğan ve Bahçeli’nin konuşmasının devamıdır” dedi.

Politika