Erdoğan'ın Beştepe'deki İmamoğlu zirvesiyle ilgili yeni bilgiler: Hangi bakan katıldı?

Erdoğan'ın Beştepe'deki İmamoğlu zirvesiyle ilgili yeni bilgiler: Hangi bakan katıldı?
Gazeteci İsmail Saymaz, İBB Başkanı İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan bir gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ‘yakın ekibinin’ Beştepe’de toplandığını yazmıştı. Saymaz o toplantıya bir bakanın daha katıldığını öğrendiğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 13 Aralık’ta YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı, sonucunda hapis cezası ve siyasi yasağın çıktığı mahkemeden bir gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de bir toplantı yaptığını aktaran gazeteci İsmail Saymaz, toplantının gündeminin davada çıkabilecek kararlar olduğunu aktarmıştı.

Saymaz, ‘Beştepe’de İmamoğlu zirvesi’ başlıklı yazısında Erdoğan’ın 12 Aralık’ta gerçekleşen Kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mustafa Şen ile seçim kampanyasından sorumlu olan Prof. Ertan Aydın ile toplantı gerçekleştirdiğini ifade etmişti.

Bugünkü yazısında toplantının gerçekleştirildiğine ve iddialarının doğru olduğuna dair yeni bulgular elde ettiğini söyleyen Saymaz, zirveye bir bakanın da katıldığını öğrendiğini söyledi. O gün Esenboğa Havalimanı’nda bulunun bir yetkilinin ise şu sözlerle Saymaz’ın yazısını doğruladığını aktardı:

“Yazınız doğru. Erdoğan, basın toplantısından sonra genelde yürüyerek, hemen uçağa geçer. Ancak bu kez basın toplantısından sonra toplantı odasına geçti. Uçak bir saat geç kalktı.”

Kim bu bakan?

İsmail Saymaz yazısında iktidara şu soruları sordu:

“İmamoğlu Zirvesi’ne bir bakanın katıldığını öğrendim.

Kim bu bakan?

Görevi gereği İmamoğlu Davası ile ilintili midir?

Sorularıma yanıt bekliyorum.

Türk Ceza Kanunu’nun iki mimarından biri olan Prof. Dr. İzzet Özgenç, şöyle diyor:

‘Sn. Cumhurbaşkanı’nın İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen malum dava ile ilgili olarak karar tarihinden bir gün önce bazı kişilerle bir araya gelerek, özel görüşme yaptığı konusundaki haber doğru ise bu durum Türkiye Cumhuriyeti Devleti bakımından utanç vericidir.’

İmamoğlu Davası’nda siyasi müdahalenin kanıtı niteliğindeki bu utanç verici toplantının üzeri örtülemez.”

Ayrıca Saymaz, Beştepe’nin İmamoğlu zirvesini haber vereli tam üç gün olduğunu ve Beştepe’den üç gündür yanıt gelmediğini, AKP’nin suskun kaldığını ifade etti.

Politika