Beyaz Saray ve Pentagon'dan Reisi açıklamaları: Amerika’nın bu kazada hiçbir rolü yok

Beyaz Saray ve Pentagon'dan Reisi açıklamaları: Amerika’nın bu kazada hiçbir rolü yok
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, “İran’ı bölgede istikrarsızlığa yol açan davranışından dolayı sorumlu tutmaya devam edeceğiz” dedi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, “Amerika’nın bu kazada hiçbir rolü yok" diye konuştu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby’ye Reisi’nin ölümünün ardından İran’da ABD’nin bakış açısından iç ve dış politikada ne gibi değişiklikler beklenebileceği sorusu yöneltildi.

İran’da siyasi konularda son sözü dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in söylemesine atıfta bulunan John Kirby, “Kararları dini lider veriyor. Son sözde seçimlerde yalnızca kendi koşullarını karşılayan adayları çıkarmıştı. O nedenle İran’ın davranışında bir değişiklik beklemiyoruz. Bu yüzden İran da onları sorumlu tutmamız bakımından Amerika’nın davranışında bir değişiklik beklememeli” ifadelerini kullandı.

Reisi’yi “eli kanlı bir kişi” olarak tanımlayan Kirby, “İran’ı bölgede istikrarsızlığa yol açan davranışından dolayı sorumlu tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Associated Press haber ajansına konuşan İran’ın eski dışişleri bakanı Cevad Zarif yaptırımlara atıfta bulunarak helikopter kazasından ABD’yi sorumlu tutmuştu. Kirby, iddiasının asılsız olduğunu söyleyerek; “İran’ın kendisinin yol açtığı sorunlardan ABD’yi sorumlu tutmanın bir yolunu bulması şaşırtıcı değil” dedi.

“ABD’nin kazada hiçbir rolü yok”

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, “Amerika’nın bu kazada hiçbir rolü yok. Bu açık ve net bir gerçek. Birçok şey olabilir. Mekanik arıza, pilot hatası, ne derseniz deyin” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Dünya