Beyzanur Özel davasında aile ısrar ediyor: 'İntihar' değil 'cinayet'

Beyzanur Özel davasında aile ısrar ediyor: 'İntihar' değil 'cinayet'
İzmit’te evinde şüpheli bir biçimde ölü bulunan Beyzanur Özel’in bugünkü davasında tutuksuz yargılanan eşi Ömer Fidan'ın ses kaydı dinletildi. Aile, Beyzanur Özel'in intihar etmediği, öldürüldüğü konusunda ısrar etti.

Kocaeli'de evinde ölü bulunan ve intihar ettiği iddia edilen Beyzanur Özel'in eşi Ömer Fidan'ın yargılandığı davaya devam edildi. Beyzanur'un ağabeyi Berkay Özel bir önceki duruşmada tahliye edilen sanık Ömer Fidan'ın şiddete meyilli olduğunu belirterek, "Kardeşimin intihar etmediğini, Ömer tarafından öldürüldüğünü düşünüyorum" dedi.

Ömer Fidan'ın ‘Eşi kasten öldürmek’ suçundan yargılandığı davada, sanığın olay günü 112 görüşmesinin ses kayıtları incelenmek üzere bilirkişiye verildi.

İzmit'te Beyzanur Özel 20 Mart 2021’de evinde ölü bulunmuş, olayın yaşandığı gece evde olan eşi Ömer Fidan tutuklanmış ve ifadesinde Beyzanur’u kendisinin öldürmediğini, intihar ettiğini öne sürmüştü. Mart ayında görülen duruşmada mahkeme, Ömer Fidan’ı yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi şartıyla tahliye etti.

Davanın görülmesine bugün de devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanık Ömer Fidan, Beyzanur Fidan'ın ailesi ve avukatlar katıldı. Mahkeme heyetinin önceki celselerde talep ettiği 112 görüşmesinin ses kayıtlarının Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderildiği görüldü. Salonda dinlenen kayıtta Ömer Fidan'ın telaşlı sesle, "Acil ambulans istiyorum. Ne olur? Beyza, Beyza" dediği duyuldu. Mahkeme, ses kaydının bilirkişi tarafından incelenmesi amacıyla duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.

"KADIN ÖLÜMLERİNDE SÜREÇ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLMELİ"

Duruşma sonrası Beyzanur Fidan'ın ailesine destek veren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kocaeli Adliyesi'nin önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Yazgı Şahin, "Bilirkişi, Beyzanur'un ölümüne 'yüzde 51 intihar olabilir' dedi. Henüz şüpheler giderilmemesine rağmen geçtiğimiz duruşmada Beyzanur'un evli olduğu erkeğin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Şüpheli kadın ölümlerinde süreç titizlikle yürütülmeli, faillere cesaret verilmemelidir" dedi.

"ŞİDDETE MEYİLLİ BİR İNSANDI"

Beyzanur'un ağabeyi Berkay Özel, "Kardeşim vefat etmeden 15 gün önce annemi arayarak hüngür hüngür ağlıyordu. Kardeşim anneme Ömer Fidan'ın kendisinin boğazına sıktığını ve onu nefessiz bıraktığını söyledi. Ben de evden apar topar çıkarak kardeşimi gidip aldım. Gece kardeşim Beyzanur, Ömer'le konuşmuş ve bizim evden ayrılmış. Bu olaydan yaklaşık 15 gün sonra da cenazesini almaya gittik. Ömer Fidan, şiddete meyilli bir insandır. Geçmiş evliliğinde de kadına şiddet, hakaret ve tehditlerinin olduğu biliniyor. Ben kardeşimin intihar etmediğini, Ömer tarafından öldürüldüğünü düşünüyorum. Benim kardeşim intihar etmeyecek pozitiflikte bir insandı" diye konuştu.

"CİNAYET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Beyzanur'un babası Hasbi Özel ise, "Olayın cinayet olduğunu düşünüyorum. Dünyanın hangi ülkesine giderse gitsin bu dosyadan cinayet çıkar. Adalete baştan beri güvenmiştim, şimdi de güveniyorum, inşallah adalet bizi yanıltmaz. Olay gecesi evdeydim, eşim beni kaldırarak Beyza'nın öldüğünü söyledi. Bu süreçte kalp krizi geçirdim" dedi. (DHA)

Kadın