Biden: "Affetmeyeceğiz, peşinizi bırakmayacağız ve bedel ödeteceğiz"

Biden: "Affetmeyeceğiz, peşinizi bırakmayacağız ve bedel ödeteceğiz"
ABD Başkanı Biden'den Kabil'deki saldırılara tepki: "Affetmeyeceğiz. Unutmayacağız. Peşinize düşeceğiz ve size bedel ödeteceğiz. Emrimdeki her türlü araçla çıkarlarımızı ve halkımızı savunacağım" dedi.

Kabil'deki saldırılardan sonra Beyaz Saray’da kameraların karşısına geçen ABD Başkanı Joe Biden,  saldırının IŞİD’in Horasan kolu tarafından düzenlendiğini söyledi. amerikaninsesi.com'un aktardığına göre Biden, IŞİD’e karşı harekete geçeceğini sert bir şekilde dile getirdi ve "Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve Amerika'ya zarar vermek isteyenler şunu bilsinler: Affetmeyeceğiz. Unutmayacağız. Peşinize düşeceğiz ve size bedel ödeteceğiz. Emrimdeki her türlü araçla çıkarlarımızı ve halkımızı savunacağım" dedi.

Biden şöyle devam etti: "İstediğimiz zaman, seçtiğimiz yerde, seçtiğimiz anda kuvvet ve hassasiyetle karşılık vereceğiz. Üst düzey askeri liderlerimiz ve sahadaki komutanlarımızla sürekli temas halindeyim. Bu görevi tamamlayabileceğimizi ve tamamlamamız gerektiğini açıkça belirttiler. Teröristler tarafından caydırılmayacağız. Tahliyeye devam edeceğiz. Orduya ek kuvvete ihtiyaçları olursa vereceğimi söyledim. Ancak Genelkurmay Başkanı'ndan, Genelkurmay'dan, sahadaki komutanlara, ordudan herkes benimle bir şekilde iletişime geçti ve misyonu tasarlandığı gibi onayladıklarını bildirdi."

Dünya