Biden, hastane katliamında Filistin’i suçladı: Gördüğüm kadarıyla diğer takım yapmış

Biden, hastane katliamında Filistin’i suçladı: Gördüğüm kadarıyla diğer takım yapmış
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'de yaptığı açıklamada, yüzlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiği El Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırıya ilgili olarak, "Gördüğüm kadarıyla bunu siz değil, diğer takım yapmış" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, kanlı hastane katliamının gölgesinde İsrail'deki temaslarına başladı.

Biden'ı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog karşıladı.

Netanyahu ile bir araya gelen Biden, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Gazze'de yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği hastane saldırısıyla ilgili, "Gördüğüm kadarıyla bunu siz değil, diğer takım (Hamas) yapmış" dedi.

DHA'nın haberine göre, Biden, "Hamas'ın yaptığı kötülükler ve zulümler DEAŞ'ı daha rasyonel gösteriyor. Amerikalılar sizinle birlikte yas tutuyor. Amerikalılar endişeli. Hamas'ın Filistin halkının tamamını temsil etmediğini unutmamalıyız. Onlara sadece acı getirdiler. Dün Gazze'deki hastanede meydana gelen patlamadan dolayı derin üzüntü ve öfke duyuyorum. Gördüğüm kadarıyla bunu siz değil, diğer takım yapmış" ifadelerini kullandı.

Hamas: Doğrudan İsrail sorumlu

Hamas'a ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise saldırıyı İsrail'in gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, "İsrail, Baptist Hastanesi katliamından doğrudan sorumludur ve bariz yalanları kimseyi kandıramayacaktır. İsrail, Baptist Hastanesi katliamının faili olduğunu, yalan bir anlatı sunarak ve bunu skandal bir propaganda ve gerçeğe hiç dokunmayan konuşmalarla pazarlayarak boşuna örtbas etmeye çalışıyor" denilmişti.

Gazze'de hastaneye yönelik dün düzenlenen saldırıda en 500 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Hastanede, yaralıların yanı sıra evsiz kalıp hastaneye sığınan yüzlerce sivil de vardı. (Kısa Dalga)

Dünya