Biden: "Putin'in katil olduğunu düşünüyorum, seçimlere müdahalenin bedelini ödeyecek"

Biden: "Putin'in katil olduğunu düşünüyorum, seçimlere müdahalenin bedelini ödeyecek"
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin için katil benzetmesi yaptı. Biden, "Putin seçimlere müdahalesinin bedelini ödeyecek" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın ABD seçimlerine karıştığına dair iddialar üzerine yeni açıklamalarda bulundu. 

Rusya Devlet Başkanı Putin için katil benzetmesi yapan Biden, "Putin seçimlere müdahalesinin bedelini ödeyecek" dedi.  
ABC News'dan George Stephanopoulos'a konuşan Biden, ocak sonunda yaptıkları telefon görüşmesinde Putin'i 'seçimlere müdahale iddialarına yanıt verebilecekleri konusunda uyardığını' söyleyerek, "Bir bedel ödeyecek" dedi. Biden, Putin'le telefon görüşmesini şöyle anlattı: "Uzun bir konuşma yaptık. Onu kısmen iyi tanıyorum. Ve konuşma, benim 'Ben seni tanıyorum, sen beni tanıyorsun. Eğer bunun gerçekleştiğini kesinleştirirsem, o zaman hazır ol' dememle başladı." gazeteduvar.com'un aktardığına göresözünü ettiği bedelin ne olacağına ilişkin soruya "Kısa süre içinde göreceksiniz" yanıtını veren Biden, bu kez Stephanopoulos'un "Yani Vladimir Putin'i tanıyorsunuz. Onun bir katil olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuyla karşılaştı. Biden bu soruya yanıtında da, sunucuyu onaylayarak "Öyle düşünüyorum" dedi.

Rusya'dan ilk yanıt

ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarının ardından ilk açıklama, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov'dan geldi. Antonov, iddialara ilişkin olarak " ABD yönetimi, ülke içindeki istikrarsızlık durumu nedeniyle dış aktörleri suçluyor. Washington'un eylemleri ikili ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunmuyor. Amerikan yönetiminin bu tavrı, acil sorunlara karşı çözüm bulmak için eşit ve karşılıklı saygıya dayalı bir diyaloga uzak" denildi.

Dünya