Biden'a saniye saniye talimat listesi: 'Merhaba' de, otur, teşekkür et

Biden'a saniye saniye talimat listesi: 'Merhaba' de, otur, teşekkür et
ABD Başkanı Joe Biden, bir toplantıda ne yapacağına dair kendisine verilen talimatları yanlışlıkla ifşa etti. Kağıt 'Alzheimer' iddialarını yeniden gündeme getirse de, Beyaz Saray yetkilileri bunun politikacılar için çok standart bir prosedür olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen bir toplantıda kendisine verilen talimatların yazılı olduğu bir kağıdı yanlışlıkla afişe etti. "SEN, KENDİ koltuğuna oturacaksın" ve "SEN katılımcılara teşekkür edeceksin" gibi talimatların yer aldığı kağıt sosyal medyada 79 yaşındaki Biden hakkında 'Alzheimer' iddialarını yeniden gündeme getirdi. Beyaz Saray yetkilileri ise uygulamanın siyasetçiler için normal olduğunu söyledi.

Söz konusu olay, Biden'ın Beyaz Saray'daki Roosevelt Odası'nda offshore (deniz üstü) rüzgâr türbinleri hakkında valiler, işçi liderleri ve özel şirket temsilcileriyle yaptığı toplantıda yaşandı.

Elindeki dosyadan bir sunum yapıp türbinlerin yüksekliğinin Eyfel Kulesi ve Empire State binası ile karşılaştırıldığı grafikler gösteren Biden, sonrasında küçük bir kağıdı eline aldı. Kağıdın katılımcılara ve kameralara bakan yüzündeyse, ABD Başkanı'na toplantı sırasında ne yapacağına dair saniye saniye verilen talimatlar yazıyordu.

'SEN...'

'Sen' sözcüğünün büyük harflerde yazıldığı kağıtta şu ifadeler yer alıyordu:

* SEN Roosevelt Odası’na gireceksin ve katılımcılara merhaba diyeceksin.
* SEN, KENDİ koltuğuna oturacaksın.
* Basın mensupları odaya girecek.
* Sen kısa bir açıklama yapacaksın (2 dakika).
* Basın odadan çıkacak.
* Amerikan Çalışma ve Sanayi Örgütleri Kongresi ( AFL-CIO ) Başkanı Liz Schuler’e SEN bir soru soracaksın. (Not: Liz online olarak katılacak)
* SEN katılımcılara teşekkür edeceksin.
* SEN odadan çıkacaksın.

SOSYAL MEDYA 'ALZHEIMER', YETKİLİLER 'STANDART' DEDİ

Bu kağıt sosyal medyada özellikle eski başkan Donald Trump'ın destekçileri tarafından 'Alzheimer hastalığının kanıtı' olarak sunulup viral oldu. Fox News'a konuşan yetkililer ise uygulamanın siyasetçiler için normal olduğunu söyledi.

İsmi verilmeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, bunun kamuoyuna açık toplantılarda siyasetçiler ve hükümet yetkilileri tarafından kullanılan çok standart bir format olduğunu belirtti.

'OBAMA DA BENZER BİR FORMAT KULLANIYORDU'

Eski başkanlardan Barack Obama'nın Beyaz Saray iletişim ofisi yetkililerinden Hannah Hankins de bunu doğruladı. Hankins, Obama'nın da başkanlığı sürecinde çok benzer bir formatta notlar kullandığını söyledi.

Fox News, Biden'a verilen talimatta açıklamasını 2 dakika ile sınırlı tutmasının istenmesine rağmen ABD Başkanı'nın yaklaşık sekiz dakika konuştuğuna da dikkat çekti.

Biden geçtiğimiz günlerde bisikletten düşmesinin yanı sıra 'boşlukla tokalaştığı' ve 'Paskalya tavşanından korktuğu' iddialarıyla gündeme gelmişti.

Öte yandan, Biden'ın elindeki notun bir benzeri, Ukrayna krizine dair bir toplantıda da basın mensuplarınca görüntülenmiş ve yine benzer iddialarla viral olmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya