Biden’dan İran adımı: Görüşmelere hazırız mesajı

Biden’dan İran adımı: Görüşmelere hazırız mesajı
ABD'de Biden yönetimi, İran’la görüşmelere hazır olduğu mesajı verirken BM’de görevli İranlı diplomatlar için Trump yönetimince getirilen seyahat kısıtlamalarını da hafifletti.

İran'ın nükleer silah sahibi olmasını engellemek için imzalanan nükleer anlaşmadan Donald Trump'ın kararı ile çekilen ABD'den, yönetim değişikliği  sonrası ilk kez görüşmelere hazır olunduğu mesajı geldi. BM’de görevli İranlı diplomatlar için Trump yönetimince getirilen seyahat kısıtlamalarını da hafifletildi.

BBC News Türkçe’nin haberine göre, eski Başkan Donald Trump, Çin, Almanya, Fransa, Rusya ve İngiltere'nin de taraf olduğu anlaşmadan "utanç verici" diyerek 2018 yılında çekilmiş ve İran'a yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Başkan Joe Biden yönetimi ile yeni yaklaşıma geçilmesinde İngiltere, Almanya ve Fransa ile iki gündür süren görüşmelerin rol oynadığı belirtiliyor.

Başkan Joe Biden yönetimi, İran ile gerginliği azaltmak için bir dizi iyi niyet adımı da attı. Birleşmiş Milletler'de görevli İranlı diplomatlar için, Trump yönetimince getirilen seyahat yasakları hafifletildi.

Trump yönetiminin, BM nezdinde yaptırımların geri getirilmesi için başlattığı süreç de sonlandırıldı.

Dünya