Biden’dan Rusya’ya kınama: Nedensiz saldırısına derhal son vermeli

Biden’dan Rusya’ya kınama: Nedensiz saldırısına derhal son vermeli
Kırım Köprüsü'ne düzenlenen bombalı saldırının ardından ABD Başkan Biden Rusya'ya bir kez daha nedensiz saldırısına derhal son vermesi ve Ukrayna'dan askerlerini çekmesi çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev dahil 10 kentte sivil yerleşimleri ve enerji altyapısını hedef aldığı saldırılara ilişkin açıklama geldi.

Saldırıları güçlü şekilde kınadıklarını vurgulayan Başkan Joe Biden, "Bu saldırılar Ukrayna halkının yanında yer alma kararlılığımızı daha da güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

"SALDIRILAR PUTİN'İN HUKUK DIŞI SAVAŞININ ZULMÜNÜ GÖSTERİYOR"

ABD Başkanı Biden, Rusya'nın son saldırılarında sivillerin öldüğünün ve askeri bir amacı olmayan hedefleri yok ettiğinin altını çizdi. “Saldırılar Putin’in Ukrayna halkına yönelik hukuk dışı savaşının zulmünü bir kez daha gösteriyor" dedi.

Rusya'nın saldırılarında yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dileyen Başkan Biden, "Bu saldırılar ne kadar süre gerekirse Ukrayna halkının yanında yer alma kararlılığımızı daha da güçlendiriyor. Müttefik ve ortaklarımızla birlikte, Rusya'ya saldırıları sebebiyle bedel ödetmeye, Putin ve Rusya'nın vahşet ve savaş suçları sebebiyle hesap vermesini sağlamaya, Ukrayna güçlerine ülkelerini ve özgürlüklerini savunmaları için gereken desteği vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

VoA'nın haberine göre, Başkan Biden Rusya'ya bir kez daha nedensiz saldırısına derhal son vermesi ve Ukrayna'dan askerlerini çekmesi çağrısında bulundu.

Dünya