Biden'den Putin'e: "Bu adam iktidarda kalamaz"

Biden'den Putin'e: "Bu adam iktidarda kalamaz"
ABD Başkanı Joe Biden Polonya’nın başkenti Varşova’da yaptığı konuşmada, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in görevden alınması çağrısında bulundu. Biden, “Bu adam iktidarda kalamaz” dedi.

Varşova'nın İkinci Dünya Savaşı sırasında ağır hasar gören sembolik yapılarından biri olan Kraliyet Kalesi'nin önünde halka hitap eden Biden, konuşması boyunca liberal demokrasiyi ve NATO askeri ittifakını övdü.

NATO’nun bir savunma ittifakı olduğunu ve hiçbir zaman Rusya'yı ortadan kaldırmanın peşinde olmadığını söyleyen Joe Biden,''ABD kuvvetleri Avrupa'da Rus güçleriyle çarpışmak için değil, NATO müttefiklerini savunmak için bulunuyor'' dedi.

VOA'nın haberine göre ABD Başkanı, Avrupa'nın Rus saldırganlığına karşı uzun bir mücadele için kendisini güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Biden, "Bu savaşta zeki olmak zorundayız. Bu savaş günler ya da aylar içinde kazanılmayacak. Bu savaşın uzun süreceğine şimdiden hazırlıklı olmalıyız” dedi. Biden Polonya’nın başkenti Varşova’da yaptığı konuşmada, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in görevden alınması çağrısında bulundu. Biden, “Bu adam iktidarda kalamaz” diye konuştu


ABD Başkanı Joe Biden gün içinde de Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin için “kasap” demişti. Biden 17 Mart’ta da Putin için “kanlı diktatör” ve “tam bir haydut” ifadelerini kullanmıştı.

Dünya