Bildiri meselesi CHP'yi ikiye böldü

Bildiri meselesi CHP'yi ikiye böldü
Bildiriye imza atmama kararının CHP’yi ikiye böldüğü ifade edilirken süreç yönetimi de eleştirildi ve "Karar yanlış değil ama anlatamadık, açıklayamadık” denildi.

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit harekat bölgesinde üs bölgesinde çıkan çatışmada 12 asker yaşamını yitirdi.

AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi yayımladığı ortak bildiri ile saldırıyı kınarken ortak bildiriye imza atmayan CHP’den ise ayrı bir bildiri hazırladı.

'Kendi belirlediğimiz alanda siyaset yapacağız'

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre bildiriye imza atmama kararı ise CHP'yi ikiye böldü. Kararı savunan partililer, “İktidarın çektiği alanda değil kendi belirlediğimiz alanda siyaset yapacağız. Bildiri yayınlayıp kınamak, taziye dilemek yetmez. Bunu yapmak sorunu çözecekse biz de bildirimizi yayınladık. Önemli olan çözüm arayışı. Biz diyoruz ki muhalefete bilgi verilsin, hep birlikte çözümü konuşalım, Meclis’te komisyon kuralım” diyor.

Süreç yönetimine eleştiri: Karar yanlış değil ama...

“Karar yanlış değil ama anlatamadık, açıklayamadık” diyen partililer ise süreç yönetimini eleştiriyor. Muhalefet partilerinin kendi içinde bir diyalogu olması gerektiğine dikkat çeken partililer, ne yazık ki bu alanda zafiyet yaşandığını söylüyor, “İYİ Parti’nin bu öneriyi gündeme getirmeden CHP ile paylaşması beklenirdi. İmza koyan Saadet Partisi ile de öncesinde istişare yapılabilirdi. Parti grubunun da çekinceleri değerlendirilmeliydi. Aslında metinde imza koyamayacağımız bir şey yok, imza atıp eleştirilerimizi sunmak da mümkündü” değerlendirmesi yapıyor.

'Büyük hata'

İktidar partileri ise CHP’nin bildiriye imza atmama kararını yaklaşan yerel seçim açısından değerlendirip, “büyük hata” olarak görüyor. Bazı AK Partililere göre, CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’in memleketi olması dolayısıyla Manisa’da Cumhur İttifakı zorlanabilirdi, ancak o şans bu tutumla kaybedildi.

CHP'li belediyelerde 3 gün boyunca etkinlikler ertelendi

12 askerin ölümüne yol açan saldırının ardından CHP’li belediyelerin kutlama, konser gibi etkinlikleri 3 gün boyunca erteledi. Partinin aday belirleme takviminde de bu nedenle değişikliğe gidildi. Bu hafta yapılması planlanan Parti Meclisi toplantısı ocak ayı başına ötelendi. Parti yöneticileri yeni PM toplantısı için 3 Ocak tarihini verirken, “Adaylarımızı gruplar halinde açıklamaya başladık. Şu ana kadar 350’nin üzerinde aday ilan ettik. Önümüzdeki toplantılarda da en az 100 adayı açıklamayı planlıyoruz. Bu ilanlar gruplar halinde devam edecek. En çok merak edilen, yönetimi bizde olan 9 büyükşehir belediyesini de birlikte açıklamayı istiyoruz. O nedenle süreç biraz daha gecikebilir” değerlendirmesinde bulunuyor. (Kısa Dalga)

Gündem