Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Twitch'i erişime kapattı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Twitch'i erişime kapattı
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, canlı yayın platformu Twitch'i erişime kapattı.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla, çevrimiçi canlı yayın platformu Twitch‘e erişim engeli getirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesindeki 'Site Bilgileri Sorgu Sayfası'nda yapılan sorgulamada, Twitch'in 22 Şubat 2024 tarihli ve 2024/7 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellendiği bilgisi yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kick, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmişti.

Twitch nedir?

Twitch, Instagram, Facebook ve Youtube gibi bir sosyal medya platformu olarak ifade ediliyor. 10 yıla yakın bir geçmişi bulunan Twitch, dünyanın en iyi oyuncularının ve yayın yapmak isteyen kişilerin insanlarla iletişim kurduğu bir yer olarak ifade ediliyor. İlk çıktığı zamandan bu yana gün geçtikçe popülaritesi artan platform, League of Legends yani oyuncuların genel olarak LOL diye andığı oyun hakkında yapılan yayınlar sonrası şimdiki halini aldı. LOL yayınlarıyla popülerliğini arttıran platform, sonralarda diğer başka oyunlara da ev sahipliği yapmaya başladı. Twitch platformuna geçtiğimiz yıl, günlük 30-40 milyon ziyaretçi ziyaret ediyordu.

Bu platform üzerinden Windows, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4 ve Xbox 360 konsollarına sahip bütün kullanıcılar, istedikleri zaman yayın yapabilir. Ayrıca, canlı oyun görüntülerini izleyicilerine sunan yayıncılar, kendi ses kayıtlarını da yayınlarına gömebiliyor. ABD merkezli olan Twitch, Türkçe dahil olmak üzere birçok dil hizmeti sunuyor ve global anlamda herkes istediği videoyu izleyebiliyor. (Kısa Dalga)

Gündem