Bilim insanları ilk kez hesapladı: Hamilelikte ekstra 50 bin kalori alınmalı

Bilim insanları ilk kez hesapladı: Hamilelikte ekstra 50 bin kalori alınmalı
Avustralya'daki Monash Üniversitesi'nden araştırmacılar, 9 aylık gebelikte kadınların toplamda ekstra 50 bin kalori alması gerektiğini saptadı.

Bilim insanları, gebelik sürecinde hamile kadınların ekstra ne kadar kalori almasını gerektiğini hesapladı. Independent Türkçe'nin aktardığına göre Avustralya'daki Monash Üniversitesi'nden araştırmacılar, 9 aylık gebelikte kadınların toplamda ekstra 50 bin kalori alması gerektiğini saptadı.

Hakemli bilimsel dergi Science'ta yayımlanan çalışmada, bebeğin dokularında depolanan enerjinin, hamileliğikteki toplam enerji harcamasının yüzde 4'ünü karşıladığını belirtti. Diğer yüzde 96'lık kısımsa kadının kendi vücudunun ihtiyaç duyduğu ekstra enerjiye denk geliyor. Çalışmada ayrıca metabolizmanın da önemli rol oynadığına dikkat çekildi. Buna göre sıcakkanlı memeliler, aynı büyüklükteki sürüngenler ve diğer soğukkanlı hayvanlardan üç kat daha fazla enerji kullanıyor.

Kaliforniya Riverside Üniversitesi'nden David Reznick, insanlarda gebelik sürecinde ne kadar kalori gerektiğinin ilk kez hesaplandığına işaret etti. (Kısa Dalga)

Yaşam