Bilim Kurulu Üyesi Prof. Azap, Şubat ortası için uyardı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Azap, Şubat ortası için uyardı
Prof. Dr. Alpay Azap, "Ankara’da Nisan, Haziran, Ağustos ve Kasım aylarında olmak üzere 4 dalga yaşadık, 5'incisini bekliyoruz. Maalesef şu anda olgu sayısında kıpırdanma var. Ankara’da beklediğimiz 5’nci dalga muhtemelen Şubat ayı ortasında başlayacak, Mart ortasına kadar sürecek" dedi. Prof. Azap, normalleşme için de tarih verdi: Ocak 2022.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin 'İş'te Fırsat Toplantısı'na online katılan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azap, salgına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  "Hem olgu hem ölüm sayısında ABD başı çekiyor. Türkiye 9’ncu sırada. Ama bunlar kesin tanı alınan sayılar. Tanı koyduğunuz her bir olguya karşılık tanı koymadığınız 9 olgu var” diyen Prof. Azap, rahatlamanın bir yıl sonra olabileceğini öngördü. Azap, şunları söyledi:

“Covid-19 için şu an kullanılan ilaçların hiç biri doğrudan virüsü ortadan kaldıran ilaçlar değil. Virüse doğrudan etkili ilaç, önümüzdeki yılın Ocak, Şubat aylarında geliştirilmiş olacak. En iyimser tahmin; bu yılın Kasım, Aralık ayı gibi bu ilaçlar yaygın şekilde kullanılıyor olacak. Yani önümüzdeki sene bu zamanlar normale dönmüş olacağız. Maskeleri çıkarıp mesafeyi umursamayacağız; fakat çok uzun yılar boyu bu virüsle yaşamaya devam edeceğiz. Tıpkı grip gibi." 

Sağlık