Bilim Kurulu üyesinden, öksüren, hapşıran, burnu akanlara 1 hafta izolasyon tavsiyesi

Bilim Kurulu üyesinden, öksüren, hapşıran, burnu akanlara 1 hafta izolasyon tavsiyesi
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Öksüren, hapşıran, burnu akan, ateşi olan kişilerin mutlaka kendilerini bir hafta evde izole etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, pandeminin büyük ölçüde önemini yitirdiğini belirtirken yaşananlardan da ders alınması gerektiğini söyledi.

"Pandemi toplumsal bir tehdit olmaktan çıktı gibi görünüyor. Umarım tümüyle hayatımızdan çıkar" diyen Özlü şöyle devam etti:

"Herkes hayatına geri döndü öyle gözüküyor. Şimdi konuşulması gereken önemli bir husus daha var. O da bu pandemiden bizim neleri ders aldığımız? Bundan sonra solunum yolu enfeksiyonu bulgularına sahip olan insanların hepimizin, korana olabilir veya başka grip olabilir fark etmez; öksüren, hapşıran, burnu akan, ateşi olan yani solunumsal bir enfeksiyon bulgusu taşıyan kişilerin mutlaka kendilerini bir hafta evde izole etmelerini, kalabalıklara karışmamalarını eğer kalabalığa girmeleri gerekiyorsa da maskelerini takmalarını tavsiye ediyorum. Bu toplumsal duyarlılık açısından sosyal sorumluluk açısından önemli." (DHA)

Sağlık