Bilim Kurulu üyesi Prof. Akın’dan koronavirüste İstanbul uyarısı: “İstanbul koptu gidiyor, yeni bir zirve yapacak”

Bilim Kurulu üyesi Prof. Akın’dan koronavirüste İstanbul uyarısı: “İstanbul koptu gidiyor, yeni bir zirve yapacak”
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın uyardı: “Mutasyon virüsler de girdi, riski daha hızlandırdı. Bu boş vermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, ikinci zirveyi yapacak...”

Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi, halk sağlığı uzmanı, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, özellikle İngiltere’de ortaya çıkan hızı artmış mutasyonlu virüs ile hızı o derece fazla olmamakla birlikte öldürücü etkisi yüksek Güney Afrika ve Brezilya mutantlarına dikkat çekerek “İstanbul koptu gidiyor… Önlemlere uyan sayısı gittikçe azalmaya kalabalık ise bir o denli artmaya başladı. İngiltere ve Güney Afrika varyantı da üzerine bindi” dedi.

Yeni ortaya çıkan mutant virüslerin de mutantının görüldüğüne dikkat çeken Prof. Akın, “İşverenlere ısrarla mesai saatlerini değiştirin diyoruz ama dinlemiyorlar” diye yakınarak, Sarıkaya’ya “İstanbul’da bir süre sonra enfeksiyon kapmış insan sayısında yükselme görmememiz imkansız. Çünkü İstanbul koptu gidiyor… Mutasyon virüsler de girdi, riski daha hızlandırdı. Bu boş vermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, ikinci zirveyi yapacak. Önlemlere uyan sayısı gittikçe azalmaya kalabalık ise bir o denli artmaya başladı. İngiltere ve Güney Afrika varyantı da üzerine bindi” diye konuştu,

Prof. Akın, kurumların salon toplantıları konusunda uyardı.

Sağlık