BİM geriliminde bilinmeyen detay: Aykaç'a 'yanıt ver' diyen Erdoğan'dı

BİM geriliminde bilinmeyen detay: Aykaç'a 'yanıt ver' diyen Erdoğan'dı
Gazeteci Sedat Bozkurt, zincir marketlerle MHP lideri Devlet Bahçeli arasında yaşanan tartışma sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BİM CEO'su Galip Aykaç'a "Çık, yanıt ver" dediği iddiasını aktardı.

Zincir marketlerle hükümet arasında devam eden gerilimde bir süre önce BİM tartıması yaşanmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu süreçte "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz" demişti. BİM CEO'su Galip Aykaç da şöyle yanıt vermişti: "FETÖ örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler. Bu süreçte o bahsedilen zincir marketleri diye altını çizerek söylenen üç harfliler diye bizleri farklı yere koyan ve bunları koymaya çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bu insanlara söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır. Bir algı yönetimi vardır. Bunlara tüketicimiz hiçbir zaman karşılık vermemiştir."

Aykaç, bu ifadelerin ardından Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, bu gerilime ilişkin dikkati çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Tartışmaya perde arkasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dahil olduğunun belirtildiğini ifade eden Bozkurt, şöyle dedi:

"Marketlerin örgütlü olduğu dernek başkanlığından istifa etmek zorunda kalan Galip Aykaç, Bahçeli’nin kendileriyle ilgili sert açıklaması üzerine Erdoğan'a bir biçimde ulaştı ve ne yapılması gerektiğini sordu. Aykaç'ın aldığı yanıt hayli ilginçti. Erdoğan’ın Aykaç’a 'çık yanıt ver' dediği belirtiliyor. Aykaç’ın yanıtındaki sertliğe bakılınca bu bilginin doğru olma olasılığı artıyor. Sonrasında yaşananlar Erdoğan siyasetini bilenler için şaşırtıcı değil. Tüm bu MHP’yi yoklamaların bir anlamı olduğunu unutmamak lazım."

YAZININ TAMAMI

Gündem