Binali Yıldırım: 1 milyon mülteci gidecek noktaya gelmiştir

Binali Yıldırım: 1 milyon mülteci gidecek noktaya gelmiştir
AKP'li Yıldırım, "Göçmenler keyfi bir şey değil, gidecekler. Onların da planı yapıldı. Akdeniz'den Kamışlı'ya kadar 910 kilometre, 35 metre derinlikte güvenlik kuşağı oluşturduk. Bu süreç başlamıştır, 1 milyon mülteci gidecek noktaya gelmiştir" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İzmir programı kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

İzmir'de bir otelde yapılan buluşmada Yıldırım, yaklaşan cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, "Son 20 yılda ülkemizde terörün kontrol altına alınması ile beraber Doğu ve Güneydoğu'da yıllardır geri kalan altyapı, sağlık, eğitim hizmetleri eksikliklerini giderme imkanımız oldu. İnsanlar, terörden başını kaldıramıyordu. O yüzden yollar, hastaneler yapılamıyordu. Batı ile Doğu arasında bir uçurum meydana getiriyordu. Kardeşliğimize zarar veriyordu, 'Devlet Doğu'yu unuttu, bakmıyor' gibi duyguya kapılıyordu. Batıda 'Bu terör canımız yakıyor, evlatlarımız şehit oluyor. Bunlara hiçbir şey vermeyin' gibi bir kutuplaşma ortamı vardı. 20 yılda yaptığımız onca iş var ama en önemlisi terörün bu ülkenin, Türkiye'nin gündeminden düşürülmesidir. 2010 hendek olaylarından sonra terör Türkiye'nin, hiç kimsenin gündeminde değil. 10'uncu sırada bile değil" ifadelerini kullandı.

"28 Mayıs'ta, seçimde herkes kazanacak. Türkiye kazanacak, İzmir kazanacak. Bu seçimin kaybedeni yok. Kaybedeni ABD, Avrupa Birliği ülkeleridir. FETÖ terör örgütü ve bölücü PKK'dır. Zinhar Kürt vatandaşlarımızı PKK ile karıştırmayın. Ayrılıklar, ayrıştırmalar bize zarar verir. Kardeşlik bir olmak gücümüzü artırır" diyen Yıldırım, CHP listesinden Meclis'e giren Millet İttifakı vekillerine yüklendi.

Yıldırım, "Meclis, Cumhur İttifakı çoğunluğuna sahip oldu. 323 milletvekili. Diğer ittifakın da gerçi onların içerisinde bedavacılar girdi. Onları çıkarsak ittifakta bir şey kalmıyor. Zahmetsiz yemek olmaz. 37 vekil var emekleri, gayretleri yok ama milletvekili oldular" dedi.

"Bunlar gidecek, burada kalacak değiller"

Sığınmacılar konusuna değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Mülteciler neden geliyor? Can güvenlikleri için koşa koşa geliyorlar. Ayıplamamak lazım. Göçmenler keyfi bir şey değil, gidecekler. Onların da planı yapıldı. Gittikleri zaman orada yaşam korkusu olmaması lazım. İnsanı bile bile ölüme gönderebilir misiniz? Bu insanlığa sığmaz. Onun için orada bir kuşak oluşturduk. Akdeniz'den Kamışlı'ya kadar 910 kilometre, 35 metre derinlikte güvenlik kuşağı oluşturduk. Orada evler yapıldı, okullar yapılıyor. Yerel polis eğitildi. Kamu hizmetleri hazırlandı. Peyderpey gidiyorlar. Suriye'de barış sağlanır da biliyorsunuz Esad sadece ülkenin 3'te 1'ine hakim belirli bir etnik gruba hitap ediyor. Ülkenin tamamına hitap eden bir yönetim tesis edilirse, bunun için biz de Rusya da İran da çalışıyor; süreç çok daha hızlanacak, inşallah onlar da memleketine gidecek. Bunlar gidecek, burada kalacak değiller. Tabii ki biz kendi vatandaşımızın hak ettiği imkanları onlara verecek değiliz. Bu abartılıyor, istismar ediliyor. Bu süreç başlamıştır, 1 milyon mülteci gidecek noktaya gelmiştir. Çünkü orada evler, okullar yapıldı, İdlib'in kuzeyinde okular kuruldu. Oraya yerleşiyorlar. Bu süreci Cumhurbaşkanımızın kuracağı hükümet takip edecektir."

"Enflasyon ülkede olabilecek en kötü şeydir"

Ekonomik sıkıntıların yok sayılamayacağını söyleyen Yıldırım, "Bu sıkıntı bütün dünyanın sıkıntısı. Covid-19'dan sonra peydah oldu. Bunun da doğal sonucu enflasyon. Enflasyon nedir bilmeyen ülkelerde 10 kat enflasyon oldu. Bizim 90'lı, 70'li, 80'li yıllardan yüksek enflasyon tecrübemiz var, meseleye daha sakin yaklaşabiliyoruz ama onu da düşüreceğiz. Bu doğru yol değil. Enflasyonu kontrol altına alıp, taşların yerine oturmasını sağlamamız gerekiyor. Enflasyon, ülkede olabilecek en kötü şeydir. Haksız servet transferidir. Bununla da mücadelemiz devam edecek. İnşallah 28 Mayıs'tan sonra oluşan güçlü irade ile cumhuriyetimizin 100'üncü yılına iyi çıkış yapacağız. Bunu da sizlerle başaracağız" diye konuştu. (DHA)

Politika