Binali Yıldırım: Cumhurbaşkanımızı rekor oyla tekrar başımıza getireceğiz

Binali Yıldırım: Cumhurbaşkanımızı rekor oyla tekrar başımıza getireceğiz
AKP'li Binali Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızı Allah'ın izniyle rekor oyla tekrar başımıza getireceğiz, cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz" dedi.

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, partisinin Sivas'taki bayramlaşma programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'teki seçimde rekor oy alacağını iddia etti.

Partililerin Kurban Bayramı'nı kutlayan Yıldırım, "Nerede olursak olalım doğduğumuz bölgeleri, illeri, köylerimizi asla ihmal etmeyelim. Ben de düzenli olarak bayramlarda sık sık Erzincan'a ve doğduğum Sivas'a gelirim ve hemşehrilerimle hasret gideririm. Buralar adeta bizim enerji depoladığımız yerler haline geldi" dedi.

'COĞRAFYA BİZİM KADERİMİZ'

"Ülkemiz, İbn-i Haldun'un dediği gibi zor bir coğrafya" diyen Yıldırım şöyle devam etti:

"Coğrafya bizim kaderimiz. O halde bu kaderle birlikte zorlukların üstesinden gelmek zorundayız. Bunun yolu da birlikten, beraberlikten, kardeşlikten geçiyor. İçeride ve dışarıda memleketimiz üzerinde plan yapanlara karşı inadına birliğimizi, beraberliğimizi gözümüz gibi koruyacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız.

Önümüzdeki sene 3 tane bayramımız var. Birinci bayramımız, Ramazan Bayramı. Üçüncü bayramımız, Kurban Bayramı. İkisinin arasında da bir bayram daha var; Cumhurbaşkanı'mızı Allah'ın izniyle rekor oyla tekrar başımıza getireceğiz, cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Sivas, 2023'te yeni rekora var mı, hazır mı? Allah sizleri daim etsin."

'15 TEMMUZ İKİNCİ İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN ADI'

"Cuma günü 15 Temmuz. 15 Temmuz, ikinci İstiklal mücadelemizin adıdır. O gece bu ülkenin başbakanını, bu ülkenin cumhurbaşkanını öldürmeye kalkıştılar. Milletimizin bayrağını indirmeye, ezanlarını dindirmeye çalıştılar. Ama Sivas'ın yiğidoları, 84 milyon vatan evladı; bu alçak kalkışmaya, FETÖ teröristlerine karşı amansız bir mücadele verdi ve bugün elhamdülillah alnımız ak, başımız dik olarak daima ileri, yeni hedeflere, cumhuriyetin 100'üncü yılına emin adımlarla ilerliyoruz." (DHA)

Politika