Binali Yıldırım: Üç dönem formülü gündemde değil

Binali Yıldırım: Üç dönem formülü gündemde değil
AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, üç dönem kuralı ile ilgili, “Üç dönem formülü gündemimizde yok” dedi.


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Mecliste resepsiyon verdi. Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, AKP milletvekilleri için üçüncü dönem aday olmama kuralının işletilip işletilmeyeceği yönündeki tartışmalar anımsatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Üç dönem formülü gündemimizde yok. Gündemimizde olmayan bir konunun üzerinde akıl yürütmek mantıklı olmaz. Şu anda partimizin gündeminde böyle bir şey yok" dedi.

İktidara yakın Türkiye gazetesinde geçtiğimiz gün yayımlanan kulis haberinde AKP vitrininin yarısının üç dönem kuralı nedeniyle değişeceği belirtilmişti.


AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Kılıçdaroğlu'nun af konusundaki açıklamaları hatırlatılarak 7. Yargı Paketi'nde bu konunun olup olmayacağına yönelik gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Geçmişte infazla ilgili düzenlemeler yapıldığını söyleyen Tunç, "Bugün bahsedilen konu daha farklı. Üzerinde ayaküstü bir değerlendirme yapmak doğru olmaz. Grubumuzda şu anda böyle bir çalışma yok" dedi.

Politika