Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: O adayın iradesi dışında bir yapılanma mevcut

Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: O adayın iradesi dışında bir yapılanma mevcut
AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Karşı adaya sözümüz yok. O adayın iradesi dışında bir yapılanma, yönlendirme mevcuttur. Aslında 7'li, 6'lı değil 12'liye kadar çıkıyor" dedi.

AKP Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Lojistik ve Mobilya Sektörleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş depremine değindi.

Arama kurtarma çalışmalarında geç kalındığı, TBMM raporuna da yansımışken Yıldırım, "110 bin kilometre alanı, 14 milyon nüfuslu bir yeri günler içinde kuşatacaksınız ve zamanla yarışarak insanları kurtaracaksınız. Bunu yaptık, başardık. Bunu ancak büyük milletler yapar" iddiasında bulundu.

DHA'nın aktardığına göre, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerin bundan önceki seçimlere benzemediğini söyleyen Yıldırım, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için "iradesi dışında yapılanma" olduğunu ileri sürdü.

Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Tehlike ve tehdit büyüktür. Seçim kazanma adına, çok büyük bedeller ödeyerek terörü tamamen kontrol altına aldığımız bu durum tersine çevrilmek isteniyor. Tercih yapacağız. Ya vatandaşın hayatı ya bunların kirli emelleri. Oyun büyüktür, tezgah büyüktür. Karşı adaya sözümüz yok. O adayın iradesi dışında bir yapılanma, yönlendirme mevcuttur. Terör örgütleri ile sınırlı değildir. Onun arkasındaki sahipleri de işin içindedir. Aslında 7'li, 6'lı değil 12'liye kadar çıkıyor." (Kısa Dalga)

Politika