Bingöl'de Metin ve Kemal Kahraman konseri yasaklandı

Bingöl'de Metin ve Kemal Kahraman konseri yasaklandı
Bingöl Valiliği, Eğitim Sen’in "Dünya Anadili Günü"nde düzenleyeceği Metin ve Kemal Kahraman konserini, konsere 2 saat kala hiç bir gerekçe göstermeden iptal etti.

Bingöl Valiliği, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Bingöl Şubesi'nin "Dünya Anadili Günü" dolayısıyla düzenleyeceği Metin Kahraman ve Kemal Kahraman konserini, konsere 2 saat kala iptal etti.

Konsere ilişkin sanatçılar, sosyal medya hesaplarından, “Bugün yapılması planlanan Bingöl konseri, il emniyet müdürlüğü tarafından iptal edilmiştir. Tüm dinleyicilerimizden özür dileriz” açıklaması yaptı.

Metin Kahraman: Tahammülsüzlük giderek artıyor

Gazete Duvar’dan Duygu Kıt'a konuşan Metin Kahraman yasak kararına karşı hukuki haklarını kullanacaklarını belirterek "Bize konseri bir hafta önce yasakladıklarını söylediler. Sonra biz Eğitim-Sen’den arkadaşlarla bayağı baskı yaptık. Ondan sonra valilik yumuşadı, tekrar başvurunuzu yapın dediler ve yaptık. Fakat sonrasında yeniden bir gerilim oldu. Son ana kadar hep süründürdüler. Dünya Anadili Günü’nde, biliyorsunuz Bingöl’ün çok büyük bir kısmı Zazaca konuşuyor. Kendi anadilimizde dahi şarkılarımızı söyleyemiyoruz. Hiçbir hoşgörü yok artık. Farklı kültürlere karşı tahammülsüzlük giderek artıyor. Bunun peşini bırakmayacağız. Yasal haklarımızı kullanacağız. Gerekirse mahkeme yoluna gideceğiz. Biz ayrıca bir turnedeyiz ve konserlerimiz devam edecek" açıklamasında bulundu.

Eğitim-Sen: Valilik emniyeti, emniyet valiliği suçluyor

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Murat Koraelçi ise "Konserimiz için gerekli tüm işlemleri hazırladık. Biletler satıldı. Afişler hazırlandı günler öncesinden. Geçen hafta iptal etti emniyet. Emniyete ulaştık ‘Neden iptal ettiniz’ diye. 'Asayiş ve güvenlik problemi var' dediler. ‘Gelin asayiş ve güvenliği siz sağlayın böyle bir problem varsa’ dedik" şeklinde konuştu.

"Aynı konser Van'da Elazığ'da ve Diyarbakır'da iptal olmuyor. Bingöl özelinde iptal oluyor" diyen Koraelçi, şöyle devam etti: "Sıkıntı şu Bingöl Valiliği, emniyeti suçluyor. Emniyet, Bingöl Valiliği’ni. En son valilik bize ‘Emniyeti aşamadık’ diyor. Biz 21 Şubat Dünya Anadili Günü münasebetiyle böyle bir konser hazırladık. Ama anadili gününde konserimizi iptal ettiler. Hiçbir gerekçe belirtmeden güvenlik deyip iptal ettiler ve bu saate kadar bizi oyaladılar."

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bingöl Millevekili Ömer Faruk Hülakü ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konuya ilişkin valilikle görüştüklerini belirterek “Konserin iptal edilmesiyle ilgili hiçbir gerekçe sunamadı. Van ve Elazığ illerinde de aynı konser programı düzenlenmiş ve herhangi bir yasaklama olmamış” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem