İYİ Partili Akalın adaylığını açıkladı: Bir daha Erdoğan'a kaybetmemek için yola çıktım

İYİ Partili Akalın adaylığını açıkladı: Bir daha Erdoğan'a kaybetmemek için yola çıktım
İYİ Parti Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkanlık koltuğuna adaylığını açıklayan Göç Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın adaylığını İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği basın Açıklamasıyla duyurdu. Akalın açıklamasında 'Partimizi Erdoğan'ın elinden almak için aday oldum' dedi.

31 Mart Yerel Seçim sonuçları sonrası İYİ Parti'de kurultay süreci başlatılması kararı alındı. 27 Nisan'da gerçekleştirilecek genel başkanlık seçimlerinde aday olan Mehmet Tolga Akalın Partisinin Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği basın açıklamasında adaylığı ve kurultay sürecini açıkladı.

''İYİ Parti ana omurgasını yitirdi''

Akalın yaptığı açıklamasında ; İYİ Parti'nin kaybediş sebebi olarak 'parti merkezi çekirdeğinin ana omurgasını yitirdiğini' ifade etti.

''Bir daha Erdoğan'a kaybetmemek için yola çıktım''

Akalın'ın açıklamasında Erdoğan'a adaylık kararını neden aldığını şu sözlerle ifade etti:

''Türk siyasetini gördüğü en büyük politik mücadele sonucunda partimizi aldık. Partimiz elimizden alınarak eski sahiplerine iade edildi.
Bunun üzerine İyi Parti'yi kurduk. Peki ben niye aday oldum? Bugün çok uzun süre direnmemize rağmen o elin tekrar bir teşebbüse geçtiğini gördüm.
Değerli dava arkadaşlarım; biz bir partimizi Erdoğan'a birlikte kaybettik. Ben aday olacağımı açıkladığım gün ikinci defa Erdoğan'a bir parti kaybetmemek üzere yol açıktım.'' (Kısa Dalga)

Gündem