Bir devrin sonu: Gerard Pique sahaya veda etti

Bir devrin sonu: Gerard Pique sahaya veda etti
Son 15 yıldır Barcelona'da forma giyen Gerard Pique profesyonel futbolcu kariyerini sonlandırdı. İspanyol futbolcu, "Beni artık tanıyorsunuz. Döneceğim." diyerek gelecekte futbol içinde başka görevlerde yer alacağının işaretini verdi.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 13. haftasında Barcelona sahasında oynadığı maçta Almeria'yı 2-0 mağlup etti. Karşılaşmada, Gerard Pique'nin profesyonel futbolcu kariyerini sonlandırması en önemli detay olarak öne çıktı. Maç sonunda statta Pique için özel bir uğurlama yapıldı.

euronews.com'daki habere göre İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen Gerard Pique, 5 Kasım cumartesi günü ligde oynanan Almeria maçında son kez sahaya çıktı.

Barcelona altyapısında yetişen ve 2008 yılından bu yana A takımda forma giyen 35 yaşındaki Pique, spor kamuoyunun beklemediği bir şekilde sezon ortasında profesyonel kariyerini sonlandırma kararı almıştı. İspanyol futbolcu, "Beni artık tanıyorsunuz. Döneceğim." diyerek gelecekte futbol içinde başka görevlerde yer alacağının işaretini verdi.

Barcelona formasıyla 15 sezonda toplam 615 maça çıkan Pique, 52 gol attı.

Spor