Bir günde 314 bin vaka tespit edilen Hindistan'da hastanelerdeki oksijen tükenmek üzere

Bir günde 314 bin vaka tespit edilen Hindistan'da hastanelerdeki oksijen tükenmek üzere
Hindistan Sağlık Bakanlığı ülkede son bir günde 314 bin 835 yeni vaka tespit edildiğini açıklarken, 24 saatte ölenlerin sayısı 2 bin 104 olarak verildi. Ülkedeki hastanalerde bir saatlik oksijen kaldı.



Hindistan’da son dört günün koronavirüs vaka sayısı 1 milyonu geçerken, koronavirüsü ağır geçiren vakalar için gerekli oksijen ihtiyacı krize dönüştü. Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi eyalet bakanı günlük 700 ton oksijen ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Yeni Delhi eyalet bakanı Arvind Kejriwal, bugün yaptığı açıklamada şehrin her gün 700 ton oksijene ihtiyacı olduğunu söyledi.  Öte yandan, Saroj Hastnesi Genel Müdürü PK Bhardwaj ‘’Oksijen sıkıntısı var. Bu durum 5-6 gündür devam etmekte ve oksijen tedarikçisiyle iletişime geçilemiyor. Şu anda sadece bir saatlik oksijenimiz mevcut’’ dedi.

Hindistan’da tek bir günde 314 bin 835 yeni koronavirüs vakası açıklanarak dünya çapında rekor kırıldı. Virüse bağlı ölümlerin ise 2 bin 104 olduğu belirtildi. ABD’de bulunan Güney Carolina Tıp Üniversitesi bulaşıcı hastalıklar bölümünde yardımcı doçent olan Krutika Kuppalli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada"Kovid-19, Hindistan'da sağlık sisteminin çökmesine yol açan bir halk sağlığı krizi haline geldi" dedi.



DHA

Sağlık