Bir günde iki ayrı arazi kavgasında 5 kişi silahla öldürüldü

Bir günde iki ayrı arazi kavgasında 5 kişi silahla öldürüldü
Sivas ve Şanlıurfa'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgalarla beş kişi silahla vurularak öldürüldü.
Sivas'ının Yıldızeli ilçesinde iki aile arasında arazi sulama nedeniyle çıkan kavgada tüfekle vurulan Mustafa Yıldırım ile oğlu Murat Yıldırım, hayatını kaybetti. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, 2 aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. 

Sivas Yıldızeli ilçesine
15 kilometre uzaklıktaki Karacaören köyü Çiğilözü mevkisinde ağaç budayan Mustafa Yıldırım ve oğlu Murat Yıldırım ile aynı yerde arazileri bulunan Selami A. ve kardeşi Ömer A. arasında ağaç sulama nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Selami A., yanında bulunan av tüfeği ile Mustafa ile oğlu Murat Yıldırım'a ateş etti. Baba- oğul, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Üç kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Taşlı Mahallesi'nde ise komşu  2 aile arasında, iddiaya göre, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma, kısa sürede büyüyüp, kavgaya dönüştü. Kavga sırasında, kimin ateşlediği henüz belirlenemeyen tabancadan çıkan mermilerin isabet ettiği, 9 kişi yaralandı. Ferman Bozkoyun, Mahmut Bozkoyun ve Ramazan Derin Kılavuzoğlu, yaşamını yitirdi. Diğer 3 kişi ise tedaviye alındı. 

BİREYSEL SİLAHLANMA UYARISI

Olayla ilgili Şanlıurfa Tabip Odası Twitter hesabından  “Şehrimizde insanların bu kadar kolay ölmesini kabul etmiyoruz. Bireysel silahlanmaya karşı tüm yetkilileri sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz” paylaşımı yapıldı. Açıklamada, "Şiddetin günden güne artmasının temel sebeplerinden biri bireysel silahlanmadır. Toplum olarak bireysel silahlanmanın acı sonuçlarını yaşıyoruz.  Silahlanmanın arttığı oranda maalesef silah kullanımı da artmaktadır. Covidle mücadelede bir tek kişiyi kurtarabilmek için durmadan çabalarken, şehrimizde insanların bu kadar kolay ölmesini kabul etmiyoruz. Bireysel silahlanmaya karşı tüm yetkilileri sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz” denildi. (DHA/ANKA)



Gündem