Bir hevesti geçti... Twitter'a rakip çıkan Threads, tüm cazibesini kaybetti

Bir hevesti geçti... Twitter'a rakip çıkan Threads, tüm cazibesini kaybetti
Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta'nın Twitter rakibi Threads'te kullanıcı kaybı başladı. Platform kullanıcılarının yüzde 80'ini kaybetti.

Temmuz ayının başında sosyal medya dünyasının gözdesi haline gelen Threads, popülerliğini yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Günlük kullanıcı sayısında eşi benzeri görülmemiş bir düşüş yaşandığını ortaya çıkardı. Twitter rakibi, kullanıcılarının yüzde 80'ini kısa sürede kaybetti.

Threads'in aktif kullanıcı sayısı yüzde 80 düştü

Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre; Threads, Twitter'ın eleştiri aldığı bir dönemde popülerlik kazandı ve kısa süre içerisinde 100 milyon kullanıcıya ulaştı.

Ancak geçtiğimiz haftadan bu yana Threads'te kayıpların başladığına dair haberler duyulmaya başlandı. Meta CEO'su Mark Zuckerberg ise bu iddiaları yalanlamış ve ''Threads'e her gün beklediğimden daha fazla insan geri dönüyor" demişti.

Ancak analiz şirketleri Similarweb ve Sensor Tower, bunun tam aksini söylüyor.

Threads'in piyasaya sürülmesinden sadece iki gün sonra günlük aktif kullanıcı sayısının 49 milyon, hemen ardından ise 100 milyon civarında olduğu paylaşılmıştı.

Ancak 1 Ağustos itibarıyla bu sayının 9.6 milyonun biraz üzerinde olduğu ortaya çıktı. Ayrıca sosyal medya platformundaki etkileşimler de bir hayli azalmış durumda. Similarweb'e göre uygulamada harcanan süre 6 Temmuz'da günlük ortalama 14 dakika olarak zirve yaparken, 1 Ağustos itibarıyla bu süre sadece 2.3 dakikaya düştü.

Teknoloji