Bir ilçe cami tuvaletini tartışıyor: 'Daha büyük olmalı; başka yere yapılsın'

Bir ilçe cami tuvaletini tartışıyor: 'Daha büyük olmalı; başka yere yapılsın'
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayanlar, inşaatına 8 yıl önce başlanan caminin bahçesine yapılan tuvaletin yıkılmasını istedi.

Kadirli’nin Cemalpaşa Mahallesi sakinleri, yapımına 2015 yılında başlanan ve inşaatı hâlâ devam eden 3 bin kişilik Cemalpaşa Camii’nin bahçesine yapılan tuvaletin konumuma karşı çıkıyor.

Mahalle sakinlerinden İsmail Ateş, “Camimize uygun bir tuvalet olmasını arzu ediyoruz. Daha evvel planda ne ise tuvaletin oraya yapılmasını arzu ediyoruz. O şekilde rica ediyoruz. Camiye yakışan bir tuvalet istiyoruz. Böyle küçük, kocaman camiye böyle uçuk tuvalet olmaz. Büyük bir tuvalet olması lazım” diye konuştu.

'Görüntü kirliliği var'

Hasan Bal ise şunları söyledi: “Ben, mahalle sakinlerindenim. Mahalle sakinlerimiz ve cami cemaatimiz, plan projeye, ruhsata uygun şekilde tuvaletin yapılmasını istiyorlar. 2015’te temeli atılan bir caminin 8 yıldır daha tuvaleti yok. Bu kadar gecikmesine anlam veremiyoruz. İnsanlar, hayır sahipleri hayırlarını yapıyorlar. Öncelikle bir camide en önemli, en erken yapılması gereken konu, tuvaletler ve abdesthanelerdir. Bu yok. Bu olmadığı gibi, şu an ki mevcut görüntü kirliliği olan ve bahçemizi işgal eden, yeşil alanımızı daraltan, insanların kullanım alanlarını azaltan, 3 bin kişilik caminin tuvaletinin yerini cemaatimiz ve mahalle sakinleri olarak kabul etmiyoruz.

Diyanet'e seslendi

Diyanet İşleri Başkanlığı’mızdan, yetkililerden bu konuda yardımlarını ve desteklerini bekliyoruz. Projeye uygun olsun istiyorlar. Eğer o olmuyorsa daha uygun, daha bahçenin dışında veya kenarında… Nasıl bir evde, bir insanın evinde tuvaleti, banyoyu âtıl yere yapıyorsan, tuvaletimizin de camimizin göz önünde değil, daha uygun bir yerimiz var hemen batı tarafında, oraya yapılmasını talep ediyoruz.”

Mahalle sakini Metin Bozdayı ise “Bizim buradaki amacımız; güzel bir çevre düzenlemesi olsun, tuvaleti daha uygun bir yere olsun; camimize, mahallemize yakışır bir eser olsun. Biz, bunun peşindeyiz. Biz, başka bir şey istemiyoruz. Camimize uygun, mahallemize uygun, ilçemize uygun, yakışır bir eser ortaya çıkmasını istiyoruz” dedi. (ANKA)

Yaşam