Bir kadının ‘yok olup gitmeyelim’ çığlığı

Bir kadının ‘yok olup gitmeyelim’ çığlığı
Kızları ile birlikte tehdit altında olan 38 yaşındaki Emine Sağır, “Yok olup gitmeyelim” diyor, yetkililerden yardım bekliyor.

Kocaeli Darıca’da yaşayan 38 yaşındaki Emine Sağır, yıllardır kocasından şiddet görüyor. Daha önceki boşanma girişimleri sonuçsuz kalan Sağır, yeniden boşanma davası açtı. Tehdit altında olan Sağır, “Yok olup gitmeyelim” diyor.

Birgün’den İlayda Kaya’nın haberine göre, Emine Sağır, 13 senedir evli olduğu eşi F.S’nin kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığını söyledi.

“Uzaklaştırma kararı var”

Boşanma davası açmak isteyen Sağır, “İki kızım var. Büyük kızımın dersleri çok iyi. Sadece tek dersten sorun yaşadı. Bunu öğrendiğinde çocuğuma bağırmaya başladı. Kendi kafasını da duvara vurdu. Çocuğum babasını öyle görünce korktu ve onu uzaklaştırmak istedim. Yaptığımı görünce beni darp etti. Çocuğuma, bana hakaretler etti. Kızımla karakola gidip ifade verdik ve şikâyetçi olduk. Uzaklaştırma aldık ama her an gelebilir. Korkuyoruz” dedi.

“Boşanma sürecinden sonra şiddet katlandı”

Daha önce de boşanma süreci başlattığını ancak ailelerin barıştırdığını anlatan Sağır, boşanma sürecinden sonra şiddetin katlandığını anlattı. Sağır, “Fiziksel şiddetin yanında psikolojik şiddet de uyguluyor. Akıl sağlığımızı kaybetmek üzereyiz. Şu an maddi imkânsızlıklardan avukat tutamıyorum. Yardım istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Polis beni ciddiye almıyor”

Sağır, F. S. ve ailesinin kendisini tehdit ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "Şiddet gördüğüm süre boyunca karakollara gidip durdum. Bazen beni ciddiye bile almıyorlar. ‘Emine yine mi sen geldin’ diyorlar".

Yetkililere seslenen Sağır, “Çocuklarımla bana yardım edin. Bizi ayırmayın ve o adamdan bizi koruyun. Can güvenliğimiz yok. Yok olup gitmeyelim” ifadelerini kullandı.

Kadın